Sahte Yatırım Uygulamalarıyla 1 Milyar TL Dolandırıcılık Operasyonu: 146 Şüpheli Yakalandı

Sahte Yatırım Uygulamalarıyla 1 Milyar TL Dolandırıcılık Operasyonu: 146 Şüpheli Yakalandı

Adana merkezli düzenlenen operasyonda, "Meta Trader" gibi sahte uygulamalarla yüksek kar vaadiyle vatandaşları kandıran 146 şüpheli gözaltına alındı.

Adana merkezli 20 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Sibergöz-23 Operasyonu", "Meta Trader-4", "Meta Trader-5" ve "Vakıf Capital Yatırım" gibi sahte yatırım uygulamaları üzerinden 1 milyar TL haksız kazanç elde eden 146 şüphelinin yakalandığını belirtiyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli 20 ilde eş zamanlı düzenlenen bu operasyonda 146 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Operasyon, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. İl emniyet müdürlükleri siber suçlarla mücadele şube müdürlüklerinin de katılımıyla Adana merkezli İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Ordu, Sivas ve Şırnak olmak üzere toplam 20 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

20-ilde-es-zamanli-dugmeye-basildi-146-supheli-16904648-1827-amp.jpg

Şüpheliler, "Meta Trader-4", "Meta Trader-5" ve "Vakıf Capital Yatırım" gibi sahte yatırım uygulamaları ve sabit telefon numaraları aracılığıyla vatandaşlarla iletişime geçerek "Forex yatırımıyla yüksek kazanç" vaadiyle dolandırıcılık yaptılar. Sahte uygulamalardan gerçek olmayan kazançlar gösterip para talep ettiler. Operasyon sonucunda yaklaşık 1 milyar liralık hesap hareketliliği tespit edildi ve şüpheliler haksız kazanç elde etmiş oldular.

Yakalanan 146 şüpheli, "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından gözaltına alındı. Operasyonlar sırasında 2 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı av tüfeği, 35 kripto varlık madenciliği cihazı, 2 milyon 596 bin lira nakit para, çok miktarda altın, döviz ve dijital materyal ele geçirildi. Ayrıca yaklaşık 300 milyon liralık taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması için adli işlem başlatıldı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonların ardından yaptığı açıklamada, "Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara asla göz açtırmayacağız" dedi ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile operasyonlara katılan polisleri tebrik etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.