Şanlıurfa Valisi Erin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül'den 8 Mart mesajı

Şanlıurfa Valisi Erin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül'den 8 Mart mesajı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj...

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Erin mesajında, güçlü bir devletin temeli olan sağlıklı ailenin oluşturulmasında, çocukların geleceğe hazırlanmasında, eğitiminde en önemli sorumluluğu üstlenenlerin kadınlar olduğunu belirtti.

Uygarlığın dev adımlarla ilerlediği bu dönemde, evlat yetiştirmenin zorluğunu çok iyi bildiklerini ifade eden Erin, şunları kaydetti:

"Çocukların başta teknoloji olmak üzere her taraftan kuşatıldığı günümüzde evlatlara verilecek terbiye, eski dönemlerdeki kadar basit değildir. İşte bu nedenle gelecekte var olmak istiyorsak, kız çocuklarımıza, kadınlarımıza değer vermek, yüksek vasıflara sahip olmalarını temin etmek en büyük sorumluluğumuz olmalıdır. Ebediyete ulaşmış annelerimize Allah'tan rahmet diliyor, başta şehit annelerimiz olmak üzere varlıklarıyla hayata anlam katan annelerimiz, kardeşlerimiz, eşlerimiz, çocuklarımız olan tüm kadınların bu özel gününü kutluyorum."

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise ailenin temelini oluşturan kadınların gelecek toplumun mimarları olduğunu ifade etti.

Toplumun temel yapı taşı olan ailede en temel rolü kadınların üstlendiğini belirten Beyazgül, "Şanlıurfa'da kadınların yaşam kalitesini yükseltmeye, onların hayatın içinde daha fazla yer almasını sağlamak adına önemli çalışmalar yürütüyoruz. Gerek inancımız gerekse kültürümüz kadına en yüksek değeri vermiş ve her zaman kadına karşı saygıyı ve sevgiyi öğütlemiştir. Bu minvalde, belediye olarak kadınlarımızın faydalanabileceği sosyal ve kültürel alanların sayısını her geçen daha da artırıyoruz ve artırmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle şanlı memleketimin kahraman kadınları başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.