Şanlıurfa'da belediye başkanları kandil mesajı yayımladı

Şanlıurfa'da belediye başkanları kandil mesajı yayımladı

ŞANLIURFA (AA) - Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve Harran...

ŞANLIURFA (AA) - Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, müminlerin Yüce Allah'a karşılığını umarak, merhamet ve mağfiret talebini sundukları en istisna zamanlardan bir tanesinin Miraç Kandili olduğunu belirterek, "Kandil aydınlatma aracı ise, Miraç da kalbimizi ve zihnimizi, kulluk görevimizi yerine getirmemizle berraklaşıp aydınlatan Yüce Allah'ın hediyesidir. İslam aleminin yekvücut halinde secdeye gittiği bu müstesna günde, yapılacak bütün ibadetlerin ve duaların kabulünü, Yüce Allah'tan niyaz ederim. Bu vesileyle, Haliliye Belediyesi olarak, Müslümanların arzuhalini en ali makam olan namazla Allah'a sunduğu bu gecenin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine vesile olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

- Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli,

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de mesajında mübarek aylar içerisinde olduklarını, Miraç gecesinin de bu aylar içinde değerli bir gece olduğunu kaydetti.

Miraç mucizesinin tüm Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu olduğunu dile getiren Baydilli, şu ifadeleri kullandı:

"Böylesine önemli günlerde birlik, beraberlik ve dayanışma duygusu artıyor, çok daha anlamlı hale geliyor. Bu mübarek gecede dualarımız öncelikle dünyada barış ve huzur ortamının sağlanması üzerine olacaktır. Dilerim ki günahsız insanların öldüğü, zarar gördüğü savaş ortamları olmasın ve dünyada huzur hakim olsun. Rabbimize daha yakın olduğumuz bu değerli gecelerde tüm samimiyetimizle dua edip af dilemeliyiz. Allah'ın rahmeti ve mağfireti sonsuzdur ve bundan faydalanmak için dua etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandili'nin birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını diliyor, tüm hemşerilerimin kandilini kutluyorum."

- Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ise yayımladığı mesajında Miraç Kandili'ne bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Miraç'ın Hazreti Muhammed'in manevi yolculuğunu ifade ettiğini vurgulayan Kuş, mesajında şunlara yer verdi:

"Yüce Rabbim bu mübarek gece Peygamber Efendimize müjdeler vermiştir. İçinde geçtiğimiz bu zor günlerde tüm dünyanın duaya ihtiyaç duyduğu, barışa ve huzura ve sağlığa ihtiyaç duyduğu bugünlerde bizler de bu gecenin yüzü suyu hürmetine dualarımızı eksik etmeyelim ve ellerimizi semaya açalım. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve tüm İslam aleminin Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum."

- Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz da mesajında tüm İslam aleminin Miraç kandilini kutladı.

Miraç Kandili'nin tüm dünyaya barış, huzur ve sağlık getirmesi temennisinde bulunan Özyavuz, "Kalplerimizin eşsiz bir coşku yaşadığı mübarek gecelerden biri olan Miraç Kandili'ni idrak etmenin huzurunu ve sevincini bir kez daha yaşıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Gönüllerimizin manevi huzur bulduğu bu müstesna gecede ellerimizi semaya açıp bol bol dua etmeliyiz. Bu mübarek günlerde dostluklara daha da önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, yapılan hatalarımızı telafi etme yoluna gitmeliyiz. Peygamberimizin bu kutlu yolculuğunu anlamalı, insanoğlu olarak görevimizi yerine getirmeye çok daha fazla çalışmalıyız. Gönüllerimizi birbirlerine yaklaştırmalı, sevgi, saygı ve hoşgörü iklimini tesis etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.