Seçim Kurulu Kabul Etmedi! Şırnak’ta O Partinin Belediye Başkan Adayı Değişti

Seçim Kurulu Kabul Etmedi! Şırnak’ta O Partinin Belediye Başkan Adayı Değişti

Şırnak'ta seçim atmosferi hareketleniyor. Şırnak’ın İdil İlçesinde beklenmedik bir dönemeç yaşandı. İlçe Seçim Kurulu'nun, önceki aday M. Şerif Aşkın'ın evrak eksikliği sebebiyle adaylığını reddetmesiyle birlikte parti, hızla yeni bir adayı sahneye sürdü.

HÜDA-PAR'ın Şırnak'ın İdil İlçesi'nde belediye başkan adaylığı heyecanı yaşandı ve beklenmedik bir şekilde aday değişikliği gündeme geldi. İlçe Seçim Kurulu'nun eksik evrak gerekçesiyle M. Şerif Aşkın'ın adaylığını geçersiz saymasıyla başlayan süreç, partinin kararlı tavrı ve hukuki adımlarıyla sonuçlandı.

HÜDA-PAR, yaşanan bu gelişmeye rağmen Şırnak’ın İdil İlçesinde aday çıkarmaya karar verdi. M.Şerif Aşkın’ın yerine Asım Özalp aday gösterdi. Özalp, adaylık için sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Değerli İdil'li Hemşehrilerim! İdil HÜDA PAR Belediye Başkan adayımız değerli ağabeyim Mehmet Şerif Aşkin'ın hukuki bir engelden dolayı İlçe Seçim Kurulu tarafından adaylığı düşürüldü. Allah izin verirse ağabeyimden nöbeti devralacağım. Değerli Hemşehrilerim, önce dualarınıza, sonra oylarınıza talibim." ifadelerini kullandı.

Özalp, kendisini destekleyenlere verdiği sözlerde de oldukça iddialıydı. Yolsuzlukla mücadeleden, şeffaflığa; siyasi görüş ayrımı yapmadan adalet ilkesine bağlı kalmaktan, belediye kaynaklarının israfa uğramamasına kadar bir dizi vaatte bulundu.

Bu ani değişiklik, İdil'de seçim dinamiklerine yeni bir boyut kazandırdı ve seçmenler arasında merak uyandırdı. Aday değişikliğinin seçim sonuçlarına etkisi ise zamanla netlik kazanacak gibi görünüyor.

431106575-10226383871644674-7726611875304946023-n.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.