“Şehitler Ormanı” Fidan Dikim Etkinliği Yapıldı

“Şehitler Ormanı” Fidan Dikim Etkinliği Yapıldı

‘81 İl Şehri Nuh’ta Buluşuyor’ Programı kapsamında “Şehitler Ormanı” fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ile Şırnak Üniversitesi’nin katkı sunduğu Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği tarafından organize edilen ’81 İl Şehri Nuh’ta buluşuyor’ projesi kapsamında 81 ilden gelen sivil toplum kuruluşu temsilcisi kadınlar Şırnak’ta buluştu.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ile Şırnak Üniversitesi’nin katkı sunduğu Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği tarafından organize edilen ’81 İL Şehri Nuh’ta buluşuyor’ projesi kapsamında 81 ilden gelen sivil toplum kuruluşu temsilcisi kadınlar 3 gün boyunca Şırnak’ta olacak.

Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda yapılan protokol konuşmalarından sonra Şırnak Gençlik ve Spor il Müdürlüğü halk oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Ardından da Grup Tillo salonda bulunanlara konser verdi.

Salon programından sonra Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde 81 ilden 81 şehit adına ‘Şehitlik Ormanı’ kuruldu. Burada 81 ilden gelen kadınlar kendi illerinin isimlerinin üzerinde fidanları dikerek şehitlik ormanını oluşturdular.

Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği tarafından projelendirilerek organize edilen, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Şırnak Valiliği ve Şırnak Üniversitesi'nin katkılarıyla hayata geçirilen '81 İl Şehri Nuh'ta Buluşuyor' projesi kapsamında Şırnak Üniversitesi Yerleşkesinde Şehitlik Ormanı oluşturuldu.

Şehitlik Ormanında 81 İlden 81 Şehidin anısını yaşatmak, ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarını arttırmak, toplumda çevre konusunda farkındalığı yükseltmek adına fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

81 İl adına dikilen her bir fidan sahibi ile görüşen Vali Pehlivan, dikilen fidanlar vesilesiyle şehit ve ebediyete irtihal eden gazileri rahmet ve minnetle yad etti.

Etkinliğe Vali Pehlivan ile birlikte Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Vali Yardımcısı Murat Ekinci, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, Yeşeren Gençlik Derneği ve Geleceğe Işık Saçan Kadınlar Derneği Başkanı Hatice Atan ve 81 İlden misafir olarak gelen STK temsilcisi kadınlar katıldı.

 

sehitler-ormani-2.jpegsehitler-ormani-1.jpegsehitler-ormani-4.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.