Şehri Nuh Ortaokulunda Şehit J. Kd. Yüzbaşı Mustafa Erdal Kütüphanesinin Açılışı Yapıldı

Şehri Nuh Ortaokulunda Şehit J. Kd. Yüzbaşı Mustafa Erdal Kütüphanesinin Açılışı Yapıldı

          Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte 2017 yılında Şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Mustafa Erdal'ın isminin verildiği kütüphanenin açılışına katıldı.

          Şehri Nuh Ortaokulunda Şehit J. Kd. Yüzbaşı Mustafa Erdal’ın eşi Emine Erdal’in de ikamet ettiği Ankara’dan gelerek katıldığı programda Şehit J. Kd. Yüzbaşı Mustafa Erdal ve bütün şehitler için dualar edildi.

          Programda konuşan Vali Pehlivan; “1 Ekim 2017 tarihinde Şırnak-Cizre yolunun güvenliğini sağlamaktayken Şehit olan Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal kardeşimizin adını ve hatırasını yaşatmak için kurulan kütüphanenin açılışını yapmak üzere bir araya geldik. Bugün vesilesiyle şehidimiz Mustafa Erdal kardeşimizin kıymetli eşi Emine Erdal hanımefendi de aramızda bulunuyor. Öncelikle kendisine İlimize hoş geldiniz, diyorum, saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Böyle anlamlı bir vesileyle aramızda oldular. Şehidimiz kahraman Jandarmalarımızdan biriydi. Bugün Cizre-Şırnak yolunda güvenlik içerisinde seyahat edebiliyorsak, oradaki tüneller, viyadükler tamamlanabildiyse, devletimiz yatırımı hayata geçirebildiyse Mustafa kardeşimiz gibi nice şehitlerimizin, vatan için, birlik ve beraberliğimiz için, şanlı bayrağımız için, devletimizin ve milletimizin güçlü geleceği için canını seve seve feda eden aziz Şehitlerimiz sayesindedir. Allah’ın izni, yardımı ve kahramanlarımızın gayretiyle bugün hem İlimizde hem bölgemizde ve hem de ülkemizde huzur ve güven içerisinde yaşayabiliyoruz. Şehitlerimiz ve Gazilerimiz hepimiz için Milletimiz için çok kıymetli. Şehitlerimizi gönlümüzde, zihnimizde yaşatıyoruz” ifadelerini kullandı.

          Şehitlerinin adının gerek bugün olduğu gibi kütüphanelere gerekse muhtelif yapı veya mekanlara verilmesi, ölümsüz olan şehitlerin isimlerini yaşatmak adına ailelerine bir teselli payesi olduğunu söyleyen Vali Pehlivan, bu vesileyle teşriflerinden dolayı Şehit J. Kd. Yüzbaşı Mustafa Erdal’ın eşi Emine Erdal’a teşekkür etti.

          Şehit eşi Emine Erdal ise Şehit olan eşi Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal’ı, hatıralarını anlatırken hem duygulandı hem duygulandırdı. Kütüphanenin oluşturulmasında, kitapların ve diğer kütüphane malzemelerinin temin edilmesinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, emek verenlere ayrı ayrı teşekkür etti.

          Ardından Vali Pehlivan, beraberindeki heyetle birlikte hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle Şehit J. Kd. Yüzbaşı Mustafa Erdal Kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

          Kütüphane açılışı programına Vali Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, İl Müftüsü Mehmet Taştan, Meteler Tabur Komutanı Binbaşı Serkan Ars, Şehidin eşi Emine Erdal, Şehit J. Kd. Yüzbaşı Mustafa Erdal’ın silah arkadaşları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

sehri-nuh-ortaokulunda-sehit-j-kd-yuzbasi-mustafa-erdal-kutuphanesinin-acilisi-yapildic.jpegsehri-nuh-ortaokulunda-sehit-j-kd-yuzbasi-mustafa-erdal-kutuphanesinin-acilisi-yapildib.jpegsehri-nuh-ortaokulunda-sehit-j-kd-yuzbasi-mustafa-erdal-kutuphanesinin-acilisi-yapildif.jpegsehri-nuh-ortaokulunda-sehit-j-kd-yuzbasi-mustafa-erdal-kutuphanesinin-acilisi-yapildis.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.