Şenoba’da Nesli Tehlike Altındaki Su Samuru Görüntülendi

Şenoba’da Nesli Tehlike Altındaki Su Samuru Görüntülendi
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesindeki Hizil Çayı’nda nesli tükenme tehlikesi altında bulunan su samuru ortaya çıktı. Vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüler, bölgenin doğal zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde doğanın nadir misafirlerinden biri görüntülendi. Şenoba sınırları içerisinde yer alan Hizil Çayı’nda, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan su samuru vatandaşlar tarafından fark edildi.

Edinilen bilgilere göre çay kenarında dolaşan su samuru bir süre suyun içerisinde yüzdü, ardından kıyıya çıkarak gözden kayboldu. O anlar çevrede bulunan vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntüler kısa sürede ilgi uyandırırken, bölge halkı uzun yıllardır ilk kez su samuru gördüklerini ifade etti.

Uzmanlar, su samurlarının temiz ve doğal su kaynaklarında yaşam sürdüğüne dikkat çekerek, bu türün görülmesinin Hizil Çayı’nın ekolojik açıdan önemli bir habitat olduğunu gösterdiğini belirtiyor. Aynı zamanda nesli tehlike altında olan su samurlarının korunması için doğal yaşam alanlarının tahrip edilmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Bölgede yaşayan vatandaşlar ise su samurunun zarar görmemesi için daha duyarlı olunması çağrısında bulundu. Yetkililerin konuyla ilgili inceleme başlatması beklenirken, doğaseverler Şenoba’daki bu gelişmenin bölgenin biyolojik çeşitliliği açısından sevindirici bir haber olduğunu dile getirdi.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.