Şerafettin Elçi Havalimanında Ek ve Yeni Sefer Talebi

Şerafettin Elçi Havalimanında Ek ve Yeni Sefer Talebi

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Sevinç, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda var olan direkt Ankara ve İstanbul seferlerine ek sefer düzenlenmesinin yanı sıra Adana–İzmir’e direkt sefer başlatılması hususunda girişimlerde bulundu.

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sevinç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türk Hava Yolları (THY) genel müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Bilal Ekşi nezdinde Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda var olan direkt Ankara ve İstanbul seferlerine ek sefer düzenlenmesinin yanı sıra Adana–İzmir’e direk sefer başlatılması hususunda girişimlerde bulundu.

Başkan Sevinç, THY genel müdürlüğü nezdinde yaptığı ek ve yeni sefer hususunda, Cizre’nin bulunduğu bölgede hem stratejik hem de ekonomik bakımdan merkez olma özelliğini taşıdığını vurgulayarak; Türkiye ve Ortadoğu arasındaki ulaşımda yıllık 600 bin yolcu kapasitesine sahip olan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanında daha önce var olan Pegasus firmasınca Adana-İzmir illerine yapılan seferlerin %80 doluluk oranı olan bir destinasyonun iptal edilmesi, özellikle bölge işadamlarının iş ve zaman kayıplarına neden olduğunu bildirdi.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Temmuz ayı içerisinde iniş kalkış yapan 524 uçak trafiği ile 29.325 yolcuya hizmet verdiğini raporunda sunan Başkan Sevinç; “2022 yılı 7 aylık toplam verilere baktığımızda 3.393 uçak ile 174.545 yolcuya hizmet verdi. Bu bağlamda söz konusu destinasyonun THY/Anadolu Jet tarafından yapılması noktasında tarafımıza iş adamlarımızın yoğun talepleri olmakta, Adana-İzmir seferlerinin yanı sıra hali hazırda söz konusu havalimanından günlük Ankara iline 1 sefer, İstanbul’a 2 sefer düzenlenmektedir. Bu anlamda Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na yakın iller ve komşu ülkelerden gelecek yolcu ve iş adamlarının belirtilen uçuşlara olan talepleri de göz önünde bulundurularak ek sefer başlatılması hususu önem arz etmektedir” ifadelerini kullanarak ek seferlerin başlatılması talebinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.