1 İlde Daha Eğitim Öğretime Ara Verildi!

Şanlıurfa'da okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada Malatya merkezli meydana gelen ve Şanlıurfa'dan da hissedilen deprem nedeni ile eğitim öğretime 1 günlüğüne ara verildiği belirtildi.

Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Diyarbakır, Elazığ başta olmak üzere birçok bölgeden hissedildi. Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa'da eğitime bir gün ara verildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 374 ihbar geldiğini; Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini açıkladı. AFAD, Elazığ'da kısmi hasar gören 1 binadaki 4 kişinin sağ olarak kurtarıldığını duyurdu.


3 İLDE EĞİTİME 1 GÜN ARA

Malatya Valisi Seddar Yavuz, saha çalışması yapıldığını ve okulların tahliye edildiğini duyurdu. Seddar, tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Elazığ ve Şanlıurfa'da da eğitime bir gün ara verildi.

VALİLİKLERDEN ART ARDA AÇIKLAMA
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "İlimizde şu an herhangi bir problem yok" dedi. Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu da kent genelinde şu an için olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

Adıyaman Valiliği ise şu açıklamayı yaptı:

"Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5.9 şiddetinde bir deprem meydana gelmiş olup ilimiz ve ilçelerimizde de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum meydana gelmemiş, ilgili birimlerimize herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Başta AFAD olmak üzere yetkili kurumlarımız teyakkuz halinde olup saha çalışmaları ve taramalar devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan açıklamada, “Malatya'nın Kale ilçesinde, saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde, AFAD ve ilgili kuruluşlarımızın tüm ekipleri, saha taramalarına gecikmeksizin başladı. An itibarıyla bizlere ulaşan olumsuz bir durum gerçekleşmedi. Gelişmeler yakından takip edilmekte. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri