Şırnak Emek ve Demokrasi Platformu, 10 Ekim Gar Katliamının 11’inci yıl dönüünde yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Şırnak KESK Şubeler Platformu binası önünde bir araya gelen kalabalık kitle, Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşte “Suruç’a, Ankara’ya adalet” dövizleri taşınırken, “Barış hemen şimdi”, “10 Ekim’i unutma, unutturma” ve “10 Ekim için adalet” sloganları atıldı. Yürüyüşte “10 Ekim’e adalet gelmeden barış olmaz” pankartı taşındı.
Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan Eğitim Sen Şırnak Şube Eşbaşkanı Adnan Şenbayram, 10 Ekimin yalnızca bir katliam olmadığını belirterek “Bu katliam; bu topraklarda barışı kalıcı kılmak isteyenlere, savaşın değil müzakerenin, silahın değil diyaloğun egemen olmasını isteyenlere yönelik alçakça bir saldırıdır” dedi. Barış ve Demokratik Toplum Süreci’ne değinen Şenbayram, kalıcı barışın yalnızca silahların susmasıyla sağlanamayacağını, sosyal adalet, eşit vatandaşlık ve demokratik siyaset temelinde kurulabileceğini ifade etti.
Anmada ortak basın metnini Ses Şırnak Şube Eşbaşkanı Samet Kaya okudu. Anmada konuşan DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, 10 Ekim’de Ankara’da düzenlenmek istenen barış mitinginin farklı halkları, inançları ve toplumsal kesimleri bir araya getirdiğini belirtti. İrmez, “Biz de orada, o meydanda ant içtik; demokratik barış sürecini başarıya ulaştıracağız, canlarını feda eden o insanların hayallerini ve binlerce kişinin amaç ile hedeflerini mutlaka gerçekleştireceğiz” dedi.
Açıklama, atılan sloganlarla sona erdi.