15 TEMMUZ FETÖ'NÜN DARBE GİRİŞİMİ....

Mustafa UÇAR

Ülkemizde olan bütün darbe ve muhtıraların gerekçelerine bakıldığında birbirine benzer nedenlere dayandırıldığını görmekteyiz. Bu gerekçeler arasında ülkenin kaosa sürüklenmiş olduğu, huzur ve güvenin kalmadığı, ülke huzuru ve güvenliğinin artık sağlanamadığı, düzenin bozulduğu, ekonomik kriz ve benzeri nedenler gösterilmiştir. Ama Feto darbe girişiminin bu özelliklerden biraz farklı olduğu görülüyor.

Fetö darbe girişiminin amacı da iktidarı ele geçirmek ve kendi imparatorluğunu kurmak,kendileri dışındakilere yaşam hakkı dahi tanımamak,demokrasinin bütün alanlarını ortadan kaldırmaktır. Bunu yaparken de askeri yol ve yöntemleri kullanmıştır.

Bütün askeri darbeler, anti demokratik özellikleri ile kendi ana yasalarını oluşturmuş ve bu anayasaları halka onaylattırmışlardır. Darbeler beraberinde yeni mağdurlar yaratmış, ülke baskı rejimiyle yönetilmiştir.

Ancak bu güçler, uzun süre ülkeyi yönetememişler ve belli bir süre sonra iktidarı sivil yönetimlere bırakmak zorunda kalmışlardır. Ama getirdikleri anayasa ve yasaların etkisi ise uzun süreler devam etmiştir.

....VE FETÖ'NÜN DARBE GİRİŞİMİ

Önce Vatan, Millet sevgisi diyerek din sevgisi kisvesi altında sinsice devlet kurumlarına sızdılar. Bu kurumlar da yer edindiler ve beklediler. Nihayetinde kurumları etki alanlarına aldılar. Vahşi planlarını gerçekleştirmek için sabırla beklediler. Kendilerince uygun zamanı yakalayıp harekete geçtiler. Amaçları belli; siyasi iktidarı devirip, yerine kendi iktidarlarını kurmak, rejimi değiştirerek imparatorluklarını kurmaktı. Kendileri gibi düşünmeyen herkesi yok etmek veya susturmaktı. Bunu yaparken en vahşi yöntemleri kullanmak bunlar için caizdi. Bunun için sivil ve silahsız insanları vahşice ezip geçtiler. Uçaklarla taradılar, bombaladılar. Ama bir şeyi unutmuşlardı, o da demokrasiden yana, milli iradeden yana olan halk gücünü unutmuşlardı. Dünya eski dünya değil, halk da eski halk değildi. Herkes gördü ki demokrasiden yana, milli iradeden yana olan halk sokaklara dökülerek bedenini cunta girişimcilerine karşı siper etmişti. Yüzlercesi demokrasi şehidi oldu ya da yaralandı. Böylesi bir direniş tabi ki demokrasi için ve milli irade için değerdi. Demokrasi şehitlerini saygıyla anıyorum, Allah'tan rahmet diliyorum. Kaos yaratmak isteyenleri ve darbe girişimcilerini lanetliyorum. Her birey demokrasiye, milli iradeye, insan hak ve hürriyetlerine sahip çıkmalıdır.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.