9 Aylık Elisa’nın Umudu Şırnak’ın Ellerinde

Henüz 20 günlükken SMA Tip-1 teşhisi konulan 9 aylık Elisa Bahşiş’in tedavisine destek amacıyla yardım kampanyası devam ediyor. Kent Meydanı’nda kermes düzenlenirken, bu akşam da gönüllü sanatçıların katılımıyla dayanışma konseri gerçekleştirilecek.

Şırnak’ta SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden 9 aylık Elisa Bahşiş’in tedavisine katkı sağlamak amacıyla başlatılan yardım kampanyası sürüyor. “Birlikte Daha Güçlüyüz” sloganıyla düzenlenen kermes, Cuma gününe kadar Kent Meydanı’nda vatandaşların desteğini bekliyor.

Elisa’nın ailesi ve gönüllüler, kampanyanın hedeflenen seviyeye ulaşması için Şırnak halkından maddi ve manevi destek istedi.

Anne Bahşiş: Kızımın elini tutup parkta oynamasını istiyorum

Elisa Bahşiş’in annesi Nahide Bahşiş, kızının bir an önce tedavisine ulaşmasını istediğini belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Bahşiş, “Ben kızım Elisa Bahşiş için buradayım. Kızımın bir an önce ilacına kavuşmasını diliyorum. Bir anne olarak sizlere sesleniyorum. Kızımın elini tutup parkta oynadığını, yürüdüğünü görmek istiyorum. Sesimize ses, umudumuza umut olur musunuz?” dedi.

Kampanyada yüzde 7 seviyesine ulaşıldı

Elisa’nın babası Fırat Bahşiş ise kampanyanın yaklaşık 3 aydır devam ettiğini belirterek, desteklerle birlikte yüzde 7 seviyesine ulaştıklarını söyledi.

Bahşiş, kampanyanın yüzde 100’e ulaşabilmesi için daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, “Sizlerin maddi ve manevi desteğine ihtiyacımız var. İnşallah hep birlikte kampanyamızı yüzde 100 seviyesine ulaştıracağız. Bize destek olmak isteyenler sosyal medya platformlarında ‘SMA Elisa Bahşiş’ araması yaparak bize ulaşabilir” diye konuştu.

Kermesin Cuma gününe kadar Kent Meydanı’nda devam edeceğini belirten Bahşiş, tüm vatandaşları kampanyaya destek olmaya davet etti.

Dayanışma konseri bu akşam

Kampanyaya gönüllü olarak destek veren Nevruz Güldürmez de kermesin yanı sıra dayanışma konseri düzenleneceğini belirtti.

Güldürmez, “Kermesimiz Cuma gününe kadar sürecek. 29 Eylül Salı günü saat 20.00-22.00 arasında Şırnak AVM Düğün Salonu’nda gönüllü müzik öğretmenlerinden oluşan ekibin katılımıyla dayanışma konseri gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı, gençlerimizi, gönüllüleri ve destekçilerimizi konserimize bekliyoruz” dedi.

Kampanyanın şu anda yüzde 7 seviyesinde olduğunu aktaran Güldürmez, hedefe ulaşmak için Şırnak merkez ve ilçelerinde daha geniş katılımlı çalışmalar yapmayı planladıklarını söyledi.

Okullarda ve camilerde de destek çalışmaları yürütülüyor

Elisa’nın tedavisine katkı sağlamak amacıyla okullara bağış zarfları dağıtıldığını belirten Güldürmez, öğrencilerin de kampanyaya duyarlılık gösterdiğini ifade etti.

Gönüllü Nevruz Güldürmez; “Tüm halkımızı, tüm duyarlı gençlerimizi, gönüllüleri, destekçileri konserimize Elisa'nın kampanyasının daha iyi ileri bir seviyeye ulaşması için desteklerine ihtiyacımız var ve oraya bekliyoruz.Şu an kampanyamız bugün itibariyle %7'ye ulaştı. İnşallah inanıyoruz ki tüm halkımızın desteğiyle bunu %100'e çıkaracağız. Küçük çocuğumuzun, bebeğimizin bir gönüllü abisi olarak Dubai'ye gönderip yarınlara umut olacak şekilde, yaşayacak şekilde, parklarda koşabilecek şekilde görmeyi umut ediyoruz. Şırnak merkezde ve bölgede gönüllülere ve destekçilere çok ihtiyacımız var. Çünkü gönüllülerin çoğu aileden oluşuyor. Bizler her Cuma günü hutbe saatinde Şırnak'ta bulunan 17 caminin 17'sinde Elisa'mızın standını açıyoruz. Namaza gelen tüm din kardeşlerimizden istiyoruz ki Elisa'mızın sesine ses olsunlar. Çünkü bir hadiste şöyle geçiyor. Hazreti Muhammed(s.a.v.) diyor ki hastaları ziyaret edin. Hastayı ziyaret edin. Onun için gerçekten bizim şu an herkesin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

17 sanatçı Elisa için sahne alacak

Bu akşam saat 20.00’de Şırnak AVM Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek dayanışma konserinde 17 sanatçı gönüllü olarak sahne alacak.

Konserde Hatice Hazar, Sabri Duru, Hüseyin Acar, Bayram Kaplan, Serap Bolat, Belgin Şaran, Pars Ayan, Kerem Tunç, Hakan Tanış, Beytullah Zeyrek, Bedrettin Birlik, Serhat Bulum, Mevlan İlçi, Hacı Tanık, Osman Cavlak, Mehmet Türkmen ve Diyar Başçı sahne alacak. Gecenin moderatörlüğünü ise Yüksel Bayar üstlenecek.

Elisa’nın tedavisine destek olmak isteyen vatandaşlar kermes ve dayanışma konserine katılarak kampanyaya katkıda bulunabilecek.

Bağış Bilgileri:
Alıcı: Elisa Bahşiş
Ziraat Bankası IBAN: TR83 0001 0090 1112 0163 6050 01
İletişim: 0555 075 13 05

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri