Amedspor’da Başkan ve Teknik Direktör PFDK’ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Amedspor'un Beşiktaş maçındaki çeşitli eylemler nedeniyle PFDK’ya sevk edildiğini açıkladı. Kulüp Başkanı Nahit Eren ile teknik direktör Besnik Hasi de farklı gerekçelerle disipline gönderildi.

Amed Sportif Faaliyetler; çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları, talimatlara aykırı hareketler, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması, usulsüz seyirci alınması ve 7 futbolcusunun sarı, 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareket gerekçeleriyle PFDK’ya sevk edildi.

Kulüp Başkanı Nahit Eren de müsabaka sonrası medyada yaptığı ve TFF tarafından “futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar” olarak değerlendirilen beyanları nedeniyle tedbirsiz olarak PFDK’ya gönderildi.

Amedspor teknik sorumlusu Besnik Hasi ise aynı karşılaşmadaki “sportmenliğe aykırı hareketi” ve “hakareti” nedeniyle 21 Eylül 2026’dan itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.

Disiplin sevkleriyle ilgili nihai cezalar PFDK’nın yapacağı değerlendirme sonucunda belli olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri