Araç Muayenesinde Kredi Kartı Farkı: TESK Başkanı Palandöken'den Tepki

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, araç muayene ücretlerinin kredi kartıyla ödenmesinde alınan ek ücretin adil olmadığını belirterek, vatandaşların bu uygulamadan rahatsız olduğunu vurguladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartıyla yapılan araç muayene ücreti ödemelerinde alınan ek ücretin vatandaşlar için adil olmadığını vurguladı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, araç muayene ücretlerinin artık kredi kartıyla da ödenebildiğini belirtti. Ancak kartla yapılan ödemelerde "kredi kartı tahsilat farkı" adı altında 77 lira ek ücret alındığını ifade etti.

Palandöken, bu durumu şu sözlerle değerlendirdi: "Araç muayenesi için zaten yüksek meblağlar ödeyen vatandaşlar, kartlı ödemelerde ek ücret ödemek istemiyor. Kredi kartı tahsilat farkının vatandaştan alınması adil bir hizmet anlayışıyla uyuşmuyor. Kredi kartı ödemelerinde kolaylık sağlanması gerekirken bu şekilde bir zorluk çıkarılıyor. Ayrıca, bu ek ücretin randevu sırasında belirtilmemesi ve vatandaşın ödeme sırasında bu durumla karşılaşması beklenmedik bir mali yük getiriyor."

TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE İNDİRİM TALEBİ,

Palandöken, bu yıl araç muayene ücretlerinin otomobil, minibüs ve kamyonetler için 1149 liradan 1821 liraya, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler için 586,5 liradan 927,6 liraya yükseldiğini, otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için ise 2 bin 462,4 lira olduğunu ifade etti.

Araç muayene ücretlerinin çok yüksek olduğunu ve vatandaşların bu ücretleri ödemekte zorlandıklarını belirten Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bakım ve onarım yapılmadan, sadece 10-15 dakikalık bir arıza tespiti için bu kadar yüksek ücret almak adil değil. Araçların yıllık bakımları, sabit giderleri, sigorta zamları, yakıt fiyatlarındaki artış ve lastik ücretleri gibi yüksek maliyetler esnafımızı zorluyor. Bu nedenle ticari araçlara özel bir muayene sistemi oluşturulmalı ve ticari araç sahiplerine belirli avantajlar ve indirimler sağlanarak maliyet yükleri hafifletilmeli.",

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri