Bakan Tunç: Suç önlemek için caydırıcılık artırılacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı konuşmada, suç önlemeye, suç ve suçluyla mücadeleye, caydırıcılığı artırmaya ve suçların önlenmesine yönelik düzenlemelerin yargı reformu strateji belgesinde yer alacağını belirtti.

Bakan Tunç, “Özellikle son zamanlarda gündeme gelen ceza adaleti sistemiyle ilgili konularda özellikle ağırlık verdiğimiz husus, toplumda suç işlenmesini önlemeye yönelik suç ve suçluyla mücadeleye yönelik caydırıcılığı arttırmaya yönelik, suçlunun ıslahına yönelik ve suçların en önemlisi önlenmesine yönelik birtakım düzenlemelerimiz yargı reformu strateji belgesi kapsamında olacak.

Dokuzuncu yargı paketimiz meclisimizin gündeminde. Ve bir kanun teklifimiz daha var 22 maddelik. Onlardan sonra meclisin gündemine gelecek olan yargı reformu strateji belgemizde ilk hedefler olarak ortaya koyduğumuz özellikle ceza mevzuatıyla ilgili düzenlemeleri içeren ilk paketi de inşallah bütçe görüşmelerinden önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekillerimizin takdirlerine arz edeceğiz” dedi

CEZA ADALETİ SİSTEMİNİ ÖNEMSİYORUZ”

“Ceza adaleti sisteminin üç aşamasını da önemsiyoruz” diyerek sözlerine devam eden Bakan Tunç, “Birinci aşaması soruşturma aşaması. Soruşturmayı en etkin bir şekilde yapabilmenin yolunu açacak ve bu noktada varsa eksiklik, bu eksiklikleri ortadan kaldıracak düzenlemeleri yapacağız. Yine ceza adaletinin ikinci aşaması, dava aşaması, kovuşturma aşaması, dava aşamasını hızlandıracak, geciken adalet, adalet değildir. Ve bu anlamda da önemli düzenlemeleri önümüzdeki günlerde inşallah milletvekillerimizin takdirlerini arz ederim.

Tabii ki infaz aşaması da çok önemli. Suçlunun hak ettiği yaptırımı, cezayı çekerken aynı zamanda onun tahliye olduktan sonra bir daha suç işlememesi için gerekli tedbirleri almak gerekir. Bunun için de cezaevlerimizde eğitim merkezleri, iş yurtları, onları üretime kazandıracak, onlara meslek kazandıracak önemli çalışmaları yapıyoruz ve önümüzdeki süreçte idari uygulamalarla da bu çalışmalarımıza daha da arttırmanın gayreti içerisinde olacağız. Yani bir yandan hem mevzuatımızı geliştirirken, bugün yaptığımız gibi fiziki imkanları daha da arttırmaya devam ederken, diğer yandan da insan unsurunu nitelik ve nicelik açısından daha da güçlendirmenin gayreti içerisindeyiz” açıklamasında bulundu..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri