Bakanlıktan Destek Aldılar! Şırnak’tan Samsun’a Kültürel Keşif Yolculuğu

DORIENYAS Öğrenci Kulübü tarafından 22-28 Haziran 2025’te Samsun’da düzenlenecek kamp, Gençlik ve Spor Bakanlığının ÜNİDES programından aldığı destekle 15 BESYO öğrencisine kültürel ve sportif deneyim sunacak!

Şırnak Üniversitesi DORIENYAS (Doğa, Ritim, Enerji, Yaşam ve Spor) Öğrenci Kulübü, “Kültürel Keşif: Bir Uçtan Bir Uca” adlı projesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı ÜNİDES-4 başvuru sonuçlarında destek almaya hak kazandığını duyurdu. Proje, kulübün danışmanı Doç. Dr. Meliha Uzun ve danışman yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Günay Çerit rehberliğinde hazırlandı. Projenin koordinatörlüğünü ise BESYO 1. sınıf öğrencisi Mert Ali Sak üstelndi.

22-28 Haziran 2025 tarihlerinde Samsun’da gerçekleştirilecek beş günlük kampta, Amazon Köyü’nden Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne uzanan kültürel gezilere ek olarak yoga, pilates, kano, takım oyunları ve geleneksel spor uygulamaları yer alacak. Katılımcılar; stres yönetimi, ekip çalışması ve yurttaşlık bilinci temalarında tasarlanan etkinliklerle hem fiziksel hem de sosyal becerilerini geliştirme fırsatı bulacak.

Kulüp danışmanı Meliha Uzun“Bu kamp, öğrencilerimizin yalnızca yeni coğrafyaları tanımasına değil, aynı zamanda disiplinlerarası bakış açılarını geliştirmesine fırsat tanıyacak; sporu ve kültürel mirası birlikte deneyimlemek, kalıcı öğrenmenin en etkili yoludur.” açıklamasında bulundu.

Proje, özellikle ekonomik imkanlar nedeniyle Güneydoğu Anadolu dışına çıkma şansı bulamayan gençlere farklı bölgeleri tanıma ve güçlü akran bağları kurma olanağı sunmayı hedefliyor. Toplam 100 bin TL bütçeli bu projenin ulaşım, konaklama ve eğitim giderleri ÜNİDES fonu kapsamında karşılanacak.

DORIENYAS ekibi, kamp sonrasında da bu güçlü bağları sürdürmek adına kulüp çatısı altında yeni etkinlikler ve projeler tasarlamayı amaçlıyor. Bu harika girişimin gençlerin hayatında önemli bir fark yaratacağı kesin!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri