Olay, 18 Eylül 2026 Cuma günü saat 14.00 sıralarında Kozluk ilçesinde meydana geldi. İhbar üzerine adrese güvenlik güçleri ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.
4 KİŞİ ÖLDÜ
Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde A.G.’nin (29), eşi S.G. (27) ile çocukları E.G. (2) ve M.P.G.’nin (1) kesici alet sonucu hayatını kaybettiği, A.G.’nin ise daha sonra kendisini asarak yaşamına son verdiği değerlendirildi. Evde bulunan 4 kişinin de hayatını kaybettiği belirlenirken, cenazeler gerekli işlemlerin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.
BATMAN VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI
Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, olayın yaklaşık 2,5 kilogram has altınla ilgili yaşanan anlaşmazlıktan kaynaklandığının değerlendirildiği bildirildi. Valilik açıklamasında, A.G.’nin kayınbiraderi E.D.’nin 22 Mayıs 2026 tarihinde Kozluk Polis Merkezine başvurduğu belirtildi. E.D.’nin ifadesinde, kendisine ait yaklaşık 2,5 kilogram has altını 6 Mart 2026 tarihinde saklaması amacıyla eniştesi A.G.’ye emanet ettiğini, daha sonra kendisine ulaşamadığını belirterek şikayetçi olduğu aktarıldı.
İlk inceleme ve bulgular doğrultusunda, olayın bu konudan kaynaklandığının değerlendirildiği kaydedildi.
“UZMAN ÇAVUŞ” İDDİALARINA YALANLAMA
Valilik açıklamasında, bazı basın ve sosyal medya paylaşımlarında A.G.’nin uzman çavuş olduğuna yönelik iddiaların da gerçeği yansıtmadığı belirtildi. A.G.’nin jandarma teşkilatıyla herhangi bir ilişkisinin bulunmadığı vurgulandı.
Olayla ilgili adli tahkikatın Batman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, idari incelemenin ise ilgili birimler tarafından tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.