Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde Belediye Başkanı Kamil Durmuş, İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen anlamlı bir müzik programına katıldı. Etkinlikte bağlama ve saz eğitimi alan genç öğrenciler performanslarıyla izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
Mela Hûseyinê Bate-i Sosyal ve Kültür Bölümü’nde eğitim gören öğrencilerin sahnelediği müzik dinletisi, katılımcılardan büyük beğeni topladı. Program sonunda Başkan Durmuş, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek başarılarını kutladı.
Başkan Durmuş, gençlerin yalnızca enstrüman çalmayı öğrenmediğini, aynı zamanda kültürel değerleri yaşattıklarını belirterek, “Bağlamanın her teli, gençlerimizin azmini ve geleceğe olan inancını yansıtıyor. Bu çalışmalar, onları daha bilinçli ve güçlü bireyler haline getiriyor” dedi.
Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazmi Güzel ile bağlama ve saz eğitmeni Halil Özkan’a da teşekkür edildi. Belediye Başkanı Durmuş, ilçede sosyal ve kültürel projelerin artarak devam edeceğini ve gençleri sanatla buluşturmayı sürdüreceklerini ifade etti.