Beytüşşebap’ta Kar Sonrası Toprak Kayması: Ev Çökme Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışının ardından bir evin bulunduğu alanda toprak kayması meydana geldi. Yaşanan göçük nedeniyle yapının büyük bölümünün risk altına girdiği öğrenildi.

Olay, ilçede kar yağışının ardından zeminin yumuşaması sonucu meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yapımı devam eden evin istinat bölümünde çökmeler oluştu. Toprak kayması nedeniyle evin temel kısmının önemli bir bölümünün boşta kaldığı ve yapının yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, belediye ve ilçe emniyet ekipleri sevk edildi. Ekipler olay yerinde incelemelerde bulunarak tutanak tuttu. Yetkililer, bölgede yağışların sürmesi halinde riskin daha da artabileceğine dikkat çekti.

Maddi imkânsızlıklar nedeniyle güçlendirme ve onarım çalışmalarını yapamadığını ifade eden ev sahibi, yetkililerden acil destek talep etti. Yeni yağışlarla birlikte evin tamamen çökmesinden endişe ettiğini belirten vatandaş, ilgili kurumların bir an önce müdahale etmesini beklediklerini söyledi.

Bölgede ekiplerin incelemeleri sürerken, yapının çevresinde güvenlik önlemleri alındığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri