İSTANBUL (AA) - Cargill, "Teknoloji ve İnovasyon Buluşmaları"nda Türkiye'nin önde gelen hayvan yetiştiricileri ve beyaz et üreticileri ile bir araya geldi.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, hayvan besleme alanında 120 yıldan fazla deneyime sahip Cargill, besleme ve çiftlik yönetimi alanında yürüttüğü AR-GE çalışmaları ve sağlıklı, verimli, sürdürülebilir beyaz et üretimine yönelik dijital çözümleri ile sektörde öne çıkıyor.
Cargill, düzenlediği "Teknoloji ve İnovasyon Buluşmaları"nda Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticileri BRF, Şenpiliç ve Lezita ile geliştirdikleri yenilikçi çözümleri paylaştı. Cargill Hayvan Besleme iş kolundan uzmanlar, hayvan verimliliği ve çiftlik yönetimi üzerine geliştirilen dijital çözümleri ve yürüttükleri AR-GE çalışmaları hakkında sunumlar gerçekleştirdi.
Bandırma'da BRF, İzmir'de Lezita ve Sakarya'da Şenpiliç ekipleri ile gerçekleşen buluşmalarda, Cargill Hayvan Besleme (CAN) EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi Dijital Çözümler Ticari Direktörü Gonny Oudijk, CAN Kanatlı Hayvanlar Teknoloji Lideri Anne Goderis, CAN EMEA Besleme Lideri Leen Wigboldus ve CAN Türkiye Kanatlı Teknik Müdürü Tevfik Gül, hayvan sağlığı, beslenme sistemleri, çiftlik verimliliği ve entegrasyon verimliliği üzerine kapsamlı sunumlar yaparak, üreticilerin dünya nüfusunun sürdürülebilir ve verimli bir şekilde beslenmesine yönelik sorularını yanıtladı.
- "Yerli üreticinin rekabet gücünü artırıyoruz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Cargill Hayvan Besleme (CAN) Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Rene Osorio, küresel ve yerel trendleri yakından takip eden bir stratejiyle gıda üretiminin tüm alanlarında yerel üreticiye destek olduklarını belirterek, yenilikçi dijital çözümleri hayvancılık sektörüne kazandırarak yerli üreticinin rekabet gücünü artırdıklarını ifade etti.
Beyaz et üretiminde çok yönlü ve kapsayıcı bir yaklaşım sunduklarını aktaran Osorio, şunları kaydetti:
"Cargill Hayvan Besleme iş birimi olarak hem tarım ve tarım ürünleri hem hayvan yetiştirme ve et ürünleri sektörlerinde modern, sürdürülebilir ve verimli üretim için 158 yıllık global deneyimimizle güvenilir çözüm ortaklığı sunuyoruz. Cargill olarak üreticinin aklındaki 'Doğru formülasyonları en iyi maliyetle üretiyor muyum? En iyi tedarikçileri mi seçiyorum? Operasyonum sürdürülebilir mi? Hayvan sağlığı ve verimini nasıl ölçebilirim? Hayvanlarımı hasat etmek için en uygun yaş nedir? İşletmemde kârı optimize ediyor muyum? Yatırım Getirisini (ROI) artırmak için fırsatlarım neler?' gibi sorulara bilimsel ve eyleme geçirilebilir öngörüler sunarak dijital çözümler üretiyoruz. Tüm bu adımların dinamik bir şekilde sadece bugün için değil, gelecek nesiller için de doğru olanı yapma vizyonuyla uzun vadeli bir bakış açısıyla yönetilmesi hem verimlilik hem de sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıyor."
Osorio, sürdürülebilir üretimi geliştirirken pazar dalgalanmalarına dirençli ve tüketim trendlerine uyumlu, karar alma süreçlerini hızlandıran bir dizi farklı araç ve hizmet geliştirdiklerini vurguladı.
Cargill Besleme Sistemi'nin (CNS) hayvanlar için en az maliyetle optimum performansa yönelik yem formülasyonları oluşturulmasını sağladığını belirten Osorio, "Farklı tedarikçilerden edinilen besin çeşitliliğine karşın çeşitli senaryoları çalışarak, çiftlik verimliliğinin ve hayvan sağlığının geliştirilmesine olanak sağlıyoruz. Kanatlı bağırsak mikrobiyotasının analiz edilmesini sağlayan Galleon Analiz Sistemimiz de yapay zeka algoritmaları yardımıyla hayvandan insana geçen bakteriyel hastalıkların azaltılmasında büyük avantaj sağlıyor. Galleon'un sağladığı içgörüler ile oluşturulan yem formülasyonları, hayvan sağlığını geliştiriyor ve verimliliği artırıyor." ifadelerini kullandı.
- Çiftliklerde dijital dönüşüm dönemi
Osorio, üretim çiftliklerinde dijital dönüşümü sağlamak için modern yönetim teknolojileri geliştirdiklerine değinerek, şu değerlendirmede bulundu:
"Panorama hizmetimiz baştan sona tüm üretim süreçlerinde zamanlama optimizasyonunun gerçekleştirilmesine ve pazardaki talebin yeterli miktarda karşılanarak üretim hedeflerine ulaşılmasına yardımcı oluyor. Bu hizmetimizi kullanarak yıllık kar marjını yüzde 24'e varan oranlarda artıran müşterilerimiz mevcut. Öte yandan yapılan araştırmalar çiftlik verimliliğinin yaklaşık yüzde 32 oranında hayvan sağlığı, yüzde 27 oranında hayvan beslenmesi, yüzde 41 oranında ise çiftlik yönetimi ile bağlantılı olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla çiftliklerdeki hava, nem, ışık ve su kalitesi en az besin kalitesi kadar önemli konumda. Çiftlik koşullarını izlemek için FarmShield uygulamamız, otomatik yem ölçüm sistemi BinSentry ve hayvan ağırlığının dijital takibine olanak tanıyan Birdoo sistemimizle bu alanlarda da inovatif çözümler sunuyoruz."
AA