İstanbul’daki uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında 2 eğlence mekanında daha arama yapıldı. 3 mekan aranırken ünlü isimler gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak", "fuhşa teşvik veya aracılık etmek" ve "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak" suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.
Soruşturma kapsamında Beşiktaş Nispetiye Caddesi'nde bulunan 2 eğlence mekanı için arama kararı çıkarıldı. Gecenin erken saatlerinde Bebek Mahallesi'nde bulunan bir mekanda arama yapılmıştı.
K-9 KÖPEKLERİ ARAMA YAPTI
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, karar sonrası diğer 2 iş yerinde daha arama yaptı. K-9 köpeklerinin de katıldığı arama, gece saatlerine kadar sürdü. Aranan mekanlardan biri 3 ay önce yine operasyon kapsamında aranmıştı.
17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Soruşturma kapsamında İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde İstanbul'da 17, il dışında 1 ve yurt dışında 6 olmak üzere toplam 24 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi.
Operasyonlarda 17 şüpheli gözaltına alınırken, diğer şüphelileri yakalama çalışmaları sürüyor.
Öte yandan 4 işletmede yapılan aramalarda, "kasten yaralama" suçundan aranan bir şüpheli yakalanarak polis merkezine teslim edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
Gözaltına alınan fenomenlerden bazıları şu şekilde:
- Samet Liçina,
- Özlem Parlu,
- Mika Slowana,
- Elif Karaaslan.
CEM ADRİAN VE İLKER İNANOĞLU ARANIYOR
Öte yandan; operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen ancak yurt dışında oldukları tespit edilen 6 isim bulunuyor. Gözaltı kararı verilen ancak yurt dışında olan isimler arasında oyuncu İlker İnanoğlu ile şarkıcı Cem Adrian'ın da olduğu öğrenildi.