CHP Şırnak İl Başkanı Namdar, Erkol’un tutuklanmasına tepki gösterdi

CHP Şırnak İl Başkanı Sait Namdar, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un tutuklanmasına tepki göstererek, yaşanan süreci "hukuksuzluk silsilesi" ve "milli iradeye gasp girişimi" olarak nitelendirdi.

Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un tutuklanmasına tepki gösteren CHP Şırnak İl Başkanı Sait Namdar, 81 il başkanının ortak iradesini vurgulayarak, yargı eliyle siyaseti dizayn etme çabalarına karşı CHP örgütünün dimdik ayakta olduğunu ifade etti.

CHP Şırnak İl Başkanı Sait Namdar yaptığı açıklamada, Türkiye’nin seçilmişlerin ve parti yöneticilerinin yargı yoluyla hedef alındığı bir dönemden geçtiğini belirterek, 31 Mart seçimleri sonrası iktidarın CHP’nin kurumsal kimliğine ve belediye başkanlarına yönelik bir "kriminalize etme" süreci yürüttüğünü savundu. İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un maruz kaldığı süreci bir "hukuksuzluk silsilesi" olarak nitelendiren Namdar; somut delillerden uzak, kamuoyunca tanınan siyasetçilere yönelik bu tutuklama kararlarının açık bir düşman hukuku gösterisi olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklerini Kuvâ-yi Milliye’den alan kurucu bir güç olduğunu hatırlatan Namdar, Genel Başkan Özgür Özel’in "Çınar yanarsa orman yanar" sözüne atıfta bulunarak, il başkanlarının yalnız olmadığını ve halkın iradesinin gasp edilmesine asla izin vermeyeceklerini dile getirdi. Namdar, CHP örgütünün ve milyonlarca yurttaşın bu hukuksuzluk karşısında kararlılıkla duracağını belirterek adaletin bir gün herkese lazım olacağını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri