CHP’den Şırnak- Van Yolu Tepkisi; ‘Yolun Tamamlanması İçin Ödenek Aktarılsın’

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Şırnak İl Örgütü durması gündemde olan Şırnak-Van yolu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Dün yaptığımız ‘Şırnaklı siyasiler, STK’lar, Vatandaşlar Uyuyun! Şırnak Van Yolunda Çalışmalar Duruyor’ haberinden sonra bugün CHP Şırnak İl Başkanı Sait Namdar ile il ve ilçe yöneticileri Şırnak Van yolunda incelemelerde bulundu.

Şırnak Van Yolunda 12 kilometresi tünel, 26 Kilometresi ile yol olmak üzere son 38 kilometrelik yol kalırken, 2 bin 845 metrelik ilk tünelde 400 metre sonra ilk ışık görünecek. Şırnaklıların umutlandığı noktada kötü haber geldi. Ödenek yetersizliğinden çalışmalar duracak, şantiye kapanacak, yol başka bahara kalacak.

Şantiyenin kapanmaması, yol çalışmalarının devam etmesi ve yüzlerce gencin işsiz kalmaması için CHP Şırnak İl Örgütü harekete geçti. Şantiye alanında inceleme yaptıktan sonra basın açıklamasında bulunan CHP Şırnak İl Başkanı Sait Namdar, Şırnak-Van yolunun Şırnak için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

2012 yılında ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanan Şırnak-Van yolunda 12 yıldır çalışmaların tamamlanmadığını ifade eden Başkan Namdar; “o dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılmıştır. Ancak yolun yapımı bir çok kez yeniden ihale edilmesine rağmen tamamlanmamış ve 12 yıldır bitirilememiştir. Yolun tamamlanması 2013 yılında taahhüt edilmiş fakat şuana kadar herhangi bir ilerleme kaydedilmemiştir. Yolun toplam uzunluğu 15 kilometre olan 12 tünel içermektedir. Bu tüneller sayesinde Şırnak ile Van arasındaki 390 kilometrelik yol 190 kilometreye düşecektir. Ve 6 saatlik yolculuk 2 saate inecektir. Yolun tamamlanması konforlu ve güvenli yolculuk yapmanın yanı sıra ekonomi ve turizmin gelişmesine de katkı sağlayacak. Ayrıca Habur Sınır kapısı gibi önemli ticaret noktalarına erişimi kolaylaştırarak, bölgenin ticaret hacmini arttıracak ve uluslararası bir nitelik kazandıracaktır. Bu yolun tamamlanması bölge halkı için sadece ulaşım kolaylığı değil aynı zamanda ekonomik ve sosyal anlamda büyük bir gelişme fırsatı sunacaktır. Şırnak halkı olarak Şırnak Van yolunun biran önce tamamlanması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu yolun tamamlanması bölge halkının günlük yaşamını kolaylaştıracak, ekonomik faaliyetlerini destekleyecek ve bölgenin sosyal, kültürel gelişimine katkı sağlayacak. Uzun süredir devam eden bu projenin bir an önce sonuçlandırılması bölge insanının en büyük beklentisidir. Bu konuda yetkililerin duyarlılığı ve çabalarını bekliyor, yolun en kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılmasını umuyoruz. Yıllardır bir çok yetkili tarafından verilen ‘bu sene bitireceğiz’ sözünün yerine getirilmesini bekliyoruz” dedi.

Yolun tamamlanması ve işçilerin çalışanların işsiz kalmaması için hükümete seslenen Başkan Namdar şunları ifade etti; “Şuanda bu yolda 250-300 işçi çalışmaktadır. Edindiğimiz bilgilere göre peyder pey işçilerin işine son verilmekte ve bu yolun tamamlanması herhalde yıllara ertelenecek. Bunun için hükümetten bir an önce bu yolun bitirilmesi, tünelin tamamlanması için yeterli ödeneğin gönderilmesi ve çalışmalara ara verilmemesini özellikle Şırnak halkı olarak istiyoruz. Şuanda bulunduğumuz tünel 3 kilometrelik bir tünel. Bu tünelin 2,5 kilometresi tamamlanmış bitirilmesine 405 metre kalmıştır. Tünelin tamamlanması ile birlikte 38 kilometrelik yol kalacak” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Şırnak Haberleri