6-7 Haziran tarihlerinde “Kadın İradesiyle Komünleşiyor, Yerel Yönetimlerle Özgür Toplumu Örüyoruz” şiarıyla gerçekleştirilecek Demokratik Yerel Yönetimler Kadın Konferansı öncesinde yapılan toplantıda, kadın politikalarının yerel yönetimlerde daha güçlü ve örgütlü şekilde yürütülmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantıda kadın dayanışmasının güçlendirilmesi, kadın politikaları alanındaki çalışmaların kurumsallaştırılması ve yerel yönetimlerde kadın temsiliyetinin artırılmasına yönelik öneriler ele alındı.
Bölgedeki kadın kurumları, belediye temsilcileri ve kadın alanında çalışma yürüten emekçilerin katılımıyla gerçekleştirilen buluşmanın, ortak mücadele ve dayanışmanın güçlenmesine katkı sunduğu belirtildi.
Cizre Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kadın özgürlükçü yerel yönetim anlayışı doğrultusunda çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi.