Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Şırnak Cizre ilçe kaymakamı Ahmey Vezir Baycar, 19 eylül Gaziler günü münasebetiyle kutlama mesaj yayımladı...

İlçe kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan Gaziler günü kutlama mesajında şu ifalere yer verildi;

"Kahraman Gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

Tarihimiz boyunca, tüm zorluklara karşı bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış ve bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

İstiklalimizi korumak, ülkemizin her köşesinde huzur ve emniyeti sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve vatanını canından aziz bilen bir milletin evlatları olarak, Gaziler Günü’nü idrak etmenin engin duygusu içinde şehit ailelerimizin ve gazilerimizin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz.

Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, gazilerimiz ve şehitlik mertebesine ulaşmış tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkür, onların bizlere emaneti olan bu cennet vatanı korumak, milli birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden sahip çıkmak ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlemektir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm gazilerimizin “19 Eylül Gaziler Günü”nü kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş tüm gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri