Şırnak’ın Cizre ilçesinde son dönemde artan intihar vakalarının araştırılması ve bu kapsamda yürütülecek çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla, Kaymakam Ahmet Vezir Baycar başkanlığında İntiharı Önleme İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda ilçedeki mevcut durum kapsamlı şekilde değerlendirilirken, intihara neden olabilecek risk faktörleri ele alındı. İlgili kurumlar tarafından bugüne kadar yürütülen çalışmalar gözden geçirilerek, koruyucu ve önleyici hizmetlerin daha etkin hale getirilmesine yönelik atılabilecek adımlar değerlendirildi.
Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, vatandaşların ruh sağlığını desteklemeye yönelik çalışmaların titizlikle sürdürülmesi ve gerekli tedbirlerin kararlılıkla uygulanması gerektiğini vurguladı. Toplantıda, ilgili kurumların koordinasyon içerisinde hareket ederek önleyici çalışmaları güçlendirmesi konusunda görüş birliğine varıldı.