Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı bir köyde meydana gelen çocuk istismarı olayıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında açılan davanın duruşması, Cizre 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.
Şırnak Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi tarafından yapılan açıklamada, duruşmada karar çıktığı bildirildi.
Açıklamaya göre mahkeme, sanığın yaşı nedeniyle alabileceği azami ceza olan 7 yıl hapis cezasına hükmetti. Ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Şırnak Barosu, davayı takip eden avukat Hacer Balık’a süreçteki çalışmaları ve katkılarından dolayı teşekkür etti.
Baronun açıklamasında, sürecin her aşamasında çocuğun üstün yararı ilkesinin gözetildiği ve çocuk haklarının korunması için gerekli hukuki girişimlerin sürdürüldüğü belirtildi.