Çorum’dan Şırnak’a Yatırım: 250 Kişi İstihdam Edilecek

Çorum merkezli Ekip Tekstil, Şırnak’ta yatırım kararı aldı. Şırnak’ta çalışmaları devam tekstil fabrikasının tam kapasiteyle faaliyete geçmesi halinde 250 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Şırnak’ta istihdamı artırmaya yönelik tekstil yatırımlarını desteklemeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Şırnak İl Özel İdaresi tarafından yürütülen Çalışan ve Üreten Gençler Programı (ÇÜGEP) kapsamında Şırnak’ta kurulan tekstil fabrikasında yatırım aşaması devam eden Ekip Tekstil Firması ziyaret edildi.

Ziyarete Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lokman Besen, Sanayi ve Teknoloji Şırnak İl Müdürü Ahmet Çetin, Gençlik ve Spor Şırnak İl Müdürü Fedai Din ile DİKA Şırnak Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Berk Oğuz katıldı.

Çorum'da faaliyet gösteren Ekip Tekstil Firması, Şırnak'a yatırım yapma kararı alarak projeye dahil oldu. Ziyarette firmaya fon kaynaklarına erişim imkanları hakkında bilgi verilirken yatırım sürecindeki ihtiyaçlar ve çözüm önerileri de ele alındı.

ÇÜGEP kapsamında kurulan tekstil atölyesinin tam kapasiteyle çalışmaya başlaması halinde Şırnak'ta, özellikle gençlere yönelik olmak üzere 250 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri