Cudi Dağı’nda Tarihi Buluşma! TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Barış ve Kardeşlik Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Şırnak'ta bu yıl 5'incisi düzenlenen Hz. Nuh'u Anma Programı kapsamında Cudi Dağı'ndaki Sefine Bölgesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Şırnak Valiliği tarafından organize edilen Hz. Nuh'u Anma Programı'nın ana etkinliği, rivayetlere göre Hz. Nuh'un Gemisi'nin tufanın ardından karaya oturduğu yer olarak kabul edilen Cudi Dağı Sefine Bölgesi'nde gerçekleştirildi. Türkiye'nin farklı illerinden gelen binlerce vatandaşın katıldığı programa TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, milletvekilleri, kamu kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, öğle namazının kılınmasıyla başladı. Ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yapımı süren Hz. Nuh Camisi inşaatına temsili olarak taş koydu. Kurtulmuş daha sonra beraberindeki heyetle birlikte tören alanında Şırnak Valiliği, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Barış ve Kardeşlik Mesajı Verildi

Anma programında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş tarafından dua edildi. Program kapsamında ilahi dinletileri sunulurken, barış ve kardeşliğin simgesi olarak zeytin dalları eşliğinde güvercinler gökyüzüne bırakıldı.

1984 yılında güvenlik gerekçeleriyle ara verilen ve bölgede terörün sona ermesinin ardından 2021 yılında yeniden düzenlenmeye başlayan Hz. Nuh'u Anma Programı, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Program boyunca birlik, huzur ve kardeşlik vurgusu ön plana çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri