Diamond Tema kimdir? Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Sosyal medyada İslam ve dinler hakkında tartıştığı videolarıyla gündem olan Diamond Tema isimli YouTuber hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Diamond Tema kimdir? Diamond Tema yakalama kararı? Diamond Tema ne dedi?

Yer6’ isimli YouTube hesabında, Asrın Tok isimli kişi ile “Şeriat” konusunda yapılan münazarada söylediği sözler nedeniyle ‘Diamond Tema’ hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Diamond Tema

DİAMOND TEMA NE DEDİ?

Şeriatın tartışıldığı bir programa katılan Diamond Tema, Hz. Ayşe’nin evlendirilmesi konusuyla ilgili “Şeriatın haricindeki hiçbir sistemde 6 yaşındaki bir kızla evlenemezsin” ifadelerini kullandı. Hz. Muhammed'e yönelik söylediği sözler nedeniyle Diamond Tema hakkında soruşturma açıldı.

Sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç şunları ifade etti, “Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamant Tema’nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez.”

DİAMOND TEMA KİMDİR?

Diamond Tema 1994 Yılında Arnavutluk’ta doğdu. Hem Türkiye hem de Arnavutluk vatandaşıdır. Diamond Tema gerçek ismi ve soy ismidir. 1996 yılında ailesi ile Türkiye’ye taşındı. Öğrenim hayatını Türkiye’de görmüştür. Askerliğini de Şırnak’ın Cizre ilçesinde yapmıştır.

Kendisini Agnostik olarak tanımlamaktadır. Aynı zamanda Yazarlık yapmaktadır. “Agnostisizm ve İlâhi Tragedya” isimli kitabı yazmıştır. Yunanistan ve İtalya’da 2 yıl kadar yaşayan Tema, kendisini Türk olarak tanıtıyor. 2 yıl kadar yerel TV’lerde yayın yönetmenliği yaptı, Osmanlı Tarihi’yle alakalı belgeseller çekti.

Yaptığı paylaşımlar nedeniyle can güvenliği endişesi iddiası ile Arnavutluk’a taşınmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri