Diyarbakır’da 72 yaşındaki kadının karnından 20 kilo çıktı: Doktorlar da şaşırdı!

Diyarbakır'da 72 yaşındaki kadının karnından, 6 saat süren zorlu bir ameliyatla 20 kilogramlık kitle çıkarıldı.

Diyarbakır'da doktorların tedaviye ikna ettiği 72 yaşındaki Remziye Koyun'un karnından, cerrahi müdahaleyle 50 santimetre çapında yaklaşık 20 kilogramlık kitle çıkarıldı.

Diyarbakır’da yaşayan 3 çocuk annesi Koyun, 1,5 sene önce yumuşak doku kanseri tedavisi gördü. Aradan geçen süreçte sağlığına kavuştuğunu düşünen Koyun, son dönemde karın ağrısı, yürümekte ve nefes alıp vermekte zorluk yaşama gibi belirtiler hissetmeye başladı.

Ameliyatı gerçekleştiren Gazi Yaşargil ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Salim İlksen Başçeken ve Op. Dr. Abit Yaman, daha önce tedavi ettikleri Remziye Koyun'un sağlık kontrollerini aksattığını fark ederek onunla iletişime geçti.

Doktorların araması üzerine hastaneye giderek tetkik yaptıran Koyun'un karnında 50 santimetre çapında kitle tespit edildi.

Doç. Dr. Başçeken ve Op. Dr. Yaman'ın, riskli olmasına rağmen cerrahi müdahaleyle tedavi şansının bulunduğunu belirtmesi üzerine Koyun, ameliyat olmaya karar verdi.

Koyun'un karnından 6 saat süren operasyonla 50 santimetre çapında yaklaşık 20 kilogramlık kitle çıkarıldı.

"Üzerimdeki ağırlık kalktı"

Ameliyatın ardından konuşan Remziye Koyun, yürümekte zorluk çektiği için doktora gittiğini belirterek "Ameliyatla üzerimdeki ağırlık kalktı. Ameliyattan sonra 3 gün yoğun bakımda kaldım. Şimdi iyiyim. Kuş gibi hafifledim. Daha önce çok az yemek yiyebiliyordum. İnşallah bundan sonra yemek yiyebileceğim." dedi.

Doç. Dr. Başçeken, Remziye Koyun'un daha önce de kanser tedavisi gördüğünü hatırlatarak, yapılan kontrollerde hastada tümör oluşumunun tekrarladığını belirlediklerini söyledi.

Başçeken, "Kitle o kadar büyümüş ki hasta yataktan kalkamayacak seviyedeymiş. Kitlenin biraz daha iyi olan özellikleri kötüye doğru ilerlemiş. Kitle bütün batını sarmış ve organların çoğunu sıkıştırmış. Bu kadar büyük kitleler çok nadir saptanıyor. Hasta şikayetlere rağmen kendini bırakmış çünkü son evre olduğunu düşünüyormuş. Bu tip tümörlerde hastanın cerrahi şansı olabiliyor. Ona ameliyat edilebileceğini ama riskli olduğunu anlattık. Hasta ve yakınları da bütün riskleri kabul ederek ameliyata karar verdi." şeklinde konuştu.

"Zor bir ameliyattı"

Op. Dr. Abit Yaman ise hastada tespit ettikleri, organlarına yapışık olan kitlenin tamamını 6 saatlik operasyonla çıkardıklarını dile getirerek, İkinci ameliyatı olması nedeniyle hem hastayı hem de kendilerini zorlayan bir ameliyat olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri