Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesinde gece temizlik çalışması gerçekleştirildi. Ekipler, 3 günde bir ana cadde ve sokaklarda temizlik yaparken, tarihi alanların çevresinde de yoğun mesai harcıyor.
Katı Atık Şube Müdürü Mehmet Baran, yaz aylarında artan turist yoğunluğu nedeniyle temizlik çalışmalarını gece saat 00.00’dan sonra, özellikle Gazi, Melik Ahmet, İnönü ve Kıbrıs caddeleri ile Kahraman Sokak’ta iki ekiple sürdürdüklerini belirtti.
Temizlikte çevreye zarar vermeyen, lavanta ve gül kokulu dezenfektan kullandıklarını vurgulayan Baran, “Hem çevre sağlığına duyarlıyız hem de esnaf ve vatandaşlardan olumlu geri dönüşler alıyoruz” dedi.
Ayrıca kent genelinde 5 bin çöp kovası yerleştirildiğini belirten Baran, vatandaşlara temizlik konusunda duyarlılık çağrısında bulundu.