Ehliyet Alacaklar Dikkat! Elinizi Çabuk Tutun: O Tarihten Sonra Cep Yakacak

Ehliyet alacaklar için kritik zam uyarısı geldi. Ocak 2025’te ehliyet harçlarına dev zam geliyor. O sebeple ehliyet almayı düşünenler acele etsin.

2025’te yeniden değerleme oranlarının artmasıyla birlikte ehliyet harçları da yükselecek. O nedenle ehliyet almayı düşünenler için kritik uyarı geldi. Dev zamlar kapıya dayanırken harçlar rekor seviyeye çıkacak. Ehliyet almayı planlayanlar elini çabuk tutsun yılbaşından önce başvurusunu yapsın. Peki ehliyet harçlarına ne kadar zam gelecek?

Ehliyet almayı planlayanlar için kritik uyarı son dakika olarak yapıldı. Ehliyet fiyatları yeni yılda artacak.2025 yılında yeniden değerleme oranlarının yükselmesi ile birlikte değişen kalemlerden biri de ehliyet harçları olacak. Üstelik uzmanlara göre ehliyet harçlarına okkalı zam bekleniyor. 2025 yılı için beklenen artış %45 civarı oldu. Peki 2025’te ehliyet fiyatları ne kadar olacak?


EHLİYET İ HARÇLARINA YÜZDE 45 ZAM GELİYOR
2025 ehliyet fiyatları ne kadar olacak sorusunun yanıtı şimdiden sürücü adayları tarafından araştırılmaya başlandı. Vergi uzmanlarına göre yeniden değerleme oranının 2025 yılı için %45 civarında olması bekleniyor. Bu da ehliyet harçlarına %45 oranında zam gelmesi demek oluyor.


2025 EHLİYET FİYATLARI NE KADAR OLACAK?
2024 yılında yeniden değerleme oranları %58.46 oranında yükselmiş ehliyet harçları da ciddi düzeye çıkmıştı. Bunun üstüne 2025’te %45 daha zam bekleniyor. Bu zam sonrası B sınıfı ehliyet için ödenecek ehliyet harcı 5727 TL’ye yükselecek. À sınıfı ehliyet için 2025 yılında ödenecek harç miktarı 1896 TL olurken diğer ehliyetler için ise gelecek zam sonrası yeni harç tutarı 9545 TL’ye yükselecek.

KASIM AYINDA YENİ ZAM BELLİ OLACAK
Neden değerleme oranıyla ilgili ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan vergi uzmanı Ozan Bingöl kasım ayında yeni oranların belli olacağını duyurdu. Ozan Bingöl kendi hesaplaması ve tahminlerini de paylaşırken gelecek yeniden değerleme oranı zammının yüzde 145 civarında olabileceğini dile getirdi. Tam sadece ehliyet ücretlerini etkilemeyecek. Aynı zamanda IMEI kayıt ücreti, yurtdışı çıkış harcı, pasaport harcı gibi ücretler de yeniden değerleme oranıyla birlikte değişecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri