Erbil Başkonsolosluğu’ndan TIR ve Tanker Şoförlerine Yönelik Olaylarla İlgili Açıklama

T.C. Erbil Başkonsolosluğu, son günlerde görev bölgesinde bazı TIR ve tanker şoförlerinin asayiş olayları nedeniyle karşılaştığı sorunlara ilişkin resmi bir açıklama yaptı.

Başkonsolosluk tarafından yapılan açıklamada, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili bilgiler kendilerine ulaştığında IKBY (Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi) makamlarıyla anında temasa geçilerek gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde görev bölgemizde bazı TIR ve tanker şoförlerimizin çeşitli asayiş olayları nedeniyle sorun yaşadıklarına dair bilgiler Başkonsolosluğumuza intikal etmektedir. Bu bilgiler ulaştığı anda ilgili IKBY makamlarıyla derhal iletişime geçilmekte, vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm tedbirler alınmaktadır.

Bu süreçte başta IKBY İçişleri Bakanlığı ve bağlı birimleri olmak üzere tüm yetkililere gösterdikleri hızlı işbirliği için teşekkür ediyoruz.”

Başkonsolosluk ayrıca, bölgede görev yapan tüm Türk vatandaşlarına sorun yaşamaları halinde gecikmeden konsoloslukla iletişime geçmeleri çağrısında bulundu:

“Vatandaşlarımızdan, herhangi bir sorunla karşılaştıklarında vakit kaybetmeden Başkonsolosluğumuzla temasa geçmelerini rica ediyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Erbil Başkonsolosluğu, yaşanan tüm olaylarda vatandaşların güvenliğini öncelediklerini belirterek çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri