Ekrem Ertaş yaptığı açıklamada, söz konusu ürünlerin özellikle çocuklar ve gençler için ciddi risk oluşturduğunu belirtti. Bu tür patlayıcı maddelerin her yıl yaralanmalara yol açabildiğini ifade eden Ertaş, aynı zamanda çevrede ciddi gürültü kirliliğine neden olduğuna da dikkat çekti.
Ertaş, gürültü nedeniyle başta yaşlılar, hastalar ve hayvanlar olmak üzere birçok kişinin olumsuz etkilendiğini vurgulayarak, bayramın huzur içinde geçmesi için toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini söyledi.
Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertaş, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması adına esnafın bu tür tehlikeli maddelerin satışını yapmaması gerektiğini belirterek vatandaşlara da duyarlı olmaları çağrısında bulundu.