Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla toplamda 1321 memur alımı gerçekleştirecek. Bu alımlar arasında Şırnak ve ilçelerinde de 5 memur alımı yapılacak. Başvuru yapacak adayların, 2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS’den P48 puan türünden en az 65 ve üzeri puan almış olmaları gerekiyor.
Gelir idaresi yayımladığı ilanda Şırnak Merkez, Silopi, Beytüşşebap ve İdil'den alım yapılacağını belirtti.
GİB Memur Alımında Bilinmesi Gerekenler
Adaylar başvuru sırasında en fazla 5 il tercihinde bulunabilecekler. İl içinde birden fazla atanacak yer belirlenmişse, adaylar bu yerlerin tamamını belirtmek zorundalar. Ayrıca, tercihlerinden daha sonra vazgeçemeyeceklerdir.
Adayların hangi ilin yazılı sınavına gireceği, KPSS (A) puanına göre belirlenecek. Eğer il bazında başvuru sayısı, toplam kadro sayısının 5 katından fazlaysa, en yüksek P48 puanına sahip adaydan başlamak üzere 5 katı aday sınava çağrılacak.
Kontenjan Dağılımı
Başvuru Şartları Neler?
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,
- Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden birini veya denkliği kabul edilen bir fakülteyi bitirmiş olmak,
- 01.01.2024 tarihine kadar 35 yaşını doldurmamış olmak,
- Görevini devamlı olarak yerine getirebilecek durumda olmak,
- 2022 ve 2023 KPSS (A) P48 türünden 65 ve üzeri puan almış olmak.
Sınav Tarihi ve Yeri
Giriş sınavının yazılı bölümü 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 10.00'da Ankara'da gerçekleşecek. Sınav giriş hak kazanan adayların isimleri ve sınav yerleri, yazılı sınavdan en az 10 gün önce Başkanlığın resmi web sitesinde (www.gib.gov.tr) duyurulacak.
Sınav Başvurusu
Başvurular 15 Nisan 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 17.00'de sona erecek. Başvurular, adayların http://sinav.gib.gov.tr adresindeki "Online Sınav Sistemi"ne kayıt olarak, sistemdeki sınav başvuru formunu doldurarak yapılacak. Posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.
Sınav Şekli ve Konuları
Giriş sınavı iki aşamalıdır: yazılı ve sözlü.
Yazılı bölüm test usulü gerçekleşecek ve aşağıdaki konuları içerecek:
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,
- Hukuk Grubu: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku ve İdari Yargı Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Genel Hükümler-Şirketler-Kıymetli Evrak), İcra ve İflas Hukuku (Genel Hükümler),
- İktisat Grubu: Makro İktisat, Mikro İktisat, Uluslararası İktisat, İşletme İktisadı, Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar,
- Maliye Grubu: Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Türk Vergi Sisteminin Genel Esasları,
- Muhasebe Grubu: Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Şirketler Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi, Ticari Hesap.