Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın Cephedeki Son Anları Ortaya Çıktı!

Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürülmeden önceki son anları ortaya çıktı. Videoda yaralı Sinvar'ın kendisine tank mermisi atılmadan önce insansız hava aracına elindeki silahı fırlattığı görüldü.

İsrail, İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından iddialra göre Hamas'ın yeni lideri olan Yahya Sinvar'ın son anlarına ait video yayınladı. İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Sinvar olduğu iddia edilen kişi, drone ile görüntüleniyor.

Sinvar olduğu belirtilen yaralı kişi videoda bombalarla yerle bir edilmiş bina içerisinde görülüyor ve elindeki silahı drone'a doğru fırlatıyor.

Bu anlardan sonra bina tank ateşinin hedefi oluyor ve Sinvar o noktada hayatını kaybediyor.

YAHYA SİNVAR NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

İsrail ordusu, 17 Ekim 2024 tarihinde Refah kentindeki bir binaya, Hamas üyelerinin bulunmasından şüphelenilmesi üzerine top atışı yaptı.

Saldırı sonrası meydana gelen enkazda 3 Hamas üyesinin cesedine ulaşılırken, cansız bedenlerden birinin Hamas lideri Yahya Sinvar'a ait olduğundan şüphe edildi. İsrail tarafından yapılan DNA ve parmak izi testleri sonucu, cansız bedenin Yahya Sinvar'a ait olduğu belirlendi.

Yapılan açıklamada, yanındaki 2 Hamas üyesi ile beraber hayatını kaybeden Yahya Sinvar'ın üzerinde AK-47 model kalaşnikof silah ve hücum yeleği bulunduğu ifade edildi.

YAHYA SİNVAR KİMDİR?

İsrail’e bağlı askeri kaynaklar, Hamas’ın 31 Temmuz’da (2024) öldürülen lideri İsmail Haniye’nin yerine seçilen Yahya Sinvar’ın dün öldürüldüğünü açıkladı. Sinvar, Haniye’nin öldürülmesinin ardından Hamas’ın başına geçmişti.

Hamas’ın kurucusu Şeyh Ahmed Yasin’le genç yaşlarında tanışan Sinvar, 1962 yılında Han Yunus Mülteci kampında mülteci bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Orta öğrenimini mülteciler için kurulan bir okulda gören Sinvar, Gazze İslam Üniversitesinde Arap dili alanında eğitim aldı.

Sinvar, 19 yaşındayken, İsrail'de faaliyetleri nedeniyle gözaltına alındı. Kısa sürede Hamas’ın kurucusu Şeyh Ahmed Yasin’in güvenini kazandı. Hamas’ın iç Güvenlik örgütü El Mecid’i henüz 25 yaşındayken kurdu. O dönem ismi pek çok cinayetle anıldığı iddia edildi. 1988 yılında İsrail tarafından tutuklandı ve 23 yılını İsrail hapishanelerinde geçirdi. İbraniceyi cezaevi yıllarında öğrendi.

Serbest kaldıktan sonra, 2013 yılında Hamas’ın siyasi bürosuna seçildi ve 2017 yılında büronun başına geçti. Hamas’ın 7 Ekim saldırılarının arkasında olduğu düşünülen Yahya Sinvar, israil tarafından öldürülen Haniye’nin yerine göreve gelmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri