Toplumsal yapının çimentosunu ve güvencesini oluşturan; ahlaki değerler bütünüdür.
Sosyal kurum olan aile bütünlülüğünün korunması da ahlaki değerlerin korunmasından geçer.
Ve en önemlisi de sağlıklı bir neslin teminatı da ahlaki değerlerin korumasından geçer. Bugün geldiğimiz noktada, toplumsal değerler bütününü muhafaza ettiğimizi söylesek çok zor olsa gerek. Gittikçe değerler bütününden uzaklaşma, yozlaşma görülmekte ve değerler bütünü bu gün yetim ve öksüz...
Bu kapsamda; esas değinmek istediğim konu toplumu içten içe kemiren ve değerler bütününü dinamitleyen uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklarla mücadele etme...
Genelde dünyada, ülkemizde, Şırnak ilimizde son yıllarda uyuşturucu girişi ve satışının bir türlü önlenemediği, uyuşturucu kullanma ve bağımlılık yaşının ise her geçen gün düştüğü görülmekte bu nedenle kurumları göreve davet etmek ve bağımlıların tedavisi için mücadele eden kurumlara destek vermek, toplum olarak top yekün çaba harcamaya dikkat çekmek istedim.
Ancak uyuşturucu belası ile baş edebilmek için iyi bir planlama yapılması ve bu kampanyanın devamlı kılınması, kentteki tüm sivil toplum kurumları ve ailelerin harekete geçirilmesi gerekir.
Artık sokaklar, parklar, bahçeler, internet kafeler, kuytu yerler ve hatta okul çevreleri bile güvenli değil.
Uyuşturucu tacirleri, çocuklarımıza ailelerinden daha yakın dururken, güvenlik tedbirleri olmakla birlikte yetersiz kalıyor, güvenlik kameraları ve rutin denetimler ise fayda etmiyor galiba...
Bir vatandaş olarak soruyorum.
Çocuk ve gençler, uyuşturucuya bu kadar rahat mı ulaşıyor?
Uyuşturucu kullanmak ya da satmaktan yakalananlar caydırıcı cezalar alıyor mu?
ŞIRNAK'ta bu konuda siyasiler, idareciler, kurumlar, STK’lar, üzerine düşeni yapıyor mu?
Emniyet ve Jandarma, tüm ekipleri ve seferberlik ruhu ile uyuşturucu tacirlerinin üzerine gitsin, ŞIRNAK sınırları içine uyuşturucu girişine asla izin verilmesin, ihbarlar anında değerlendirilsin, çocuklarımızı ve gençlerimizi tuzağa düşüren zehir tacirleri ağır cezalara çarptırılsın.
ŞIRNAK Sivil Toplum Örgütleri, misyon üstlensin. Okul, kurum ve camilerde, madde bağımlılığının zararları ve önlenmesine dönük etkinlikler düzenlensin, farkındalık oluşturulsun.
Bağımlı gençlerimizin tedavisi için ŞIRNAK'ta alkol ve madde bağımlılığı ücretsiz tedavi merkezi kurulsun. Çocuklarını AMATEM’de tedavi ettirmek için batı illerine ya da özel hastanelere giden ailelerin maddi giderleri karşılansın.
Ancak uyuşturucu belası ile baş edebilmek için iyi bir planlama yapılması, kentteki tüm sivil toplum kurumları ve ailelerin harekete geçirilmesi gerekir.
Uyuşturucu ve bağımlılıkla ilgili dördüncü yazım...
Ama Şırnak ilimizde bu konuda canla başla bıkmadan yorulmadan fisebibillah mücadele eden Yeşilay çalışanlarına çok çok teşekkür eder, Allah onlardan razı olsun der, bütün Şırnak halkını Yeşilay'a destek olmaya davet ediyorum.
Çocuklarımızın bize düşman ve heba olmamaları için;
Anneler,babalar, kardeşler bacılar..! Esrarcılar, hapçılar, baliciler ve her türlü uyuşturucu satıcıları yuvamızı yıkmadan önce biz onların barikatlarını yıkalım.
Çocuklarımızın geleceğini ve güvenliğini başkasına bırakmayalım. Özellikle öğretmenlerimiz bu konuda bıkmadan her gün derslerinde bu konuyu işlesinler.
Güvenlik güçlerimize vatandaşlar olarak hep birlikte yardımcı olalım.
Haydi hep birlikte top yekün uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadeleye ‘evet’ diyelim.