Karageçit Köyü’nde Çevre Duyarlılığı: Vatandaşlar Doğaya Atılan Çöpleri Topladı

Şırnak\'ın Gabar Dağı eteklerinde yer alan Karageçit Köyü\'nde doğaya bırakılan atıklar, köy halkının tepkisini çekti. Çevre kirliliğine sessiz kalmayan vatandaşlar, çöpleri kendi imkanlarıyla toplayarak bölgeyi temizledi.

Şırnak'ın doğal güzellikleriyle öne çıkan Gabar Dağı bölgesindeki Karageçit Köyü, bu kez çevre kirliliğiyle gündeme geldi. Piknik ve doğa gezisi için bölgeye gelen bazı kişilerin geride bıraktığı atıklar, köy sakinlerini harekete geçirdi.

Doğaya gelişigüzel bırakılan plastik şişeler, ambalaj atıkları ve çeşitli çöpler, köylüler tarafından tek tek toplanarak bölge temizlendi. Çevreye duyarlılık örneği sergileyen vatandaşlar, doğanın korunması konusunda herkesin daha hassas davranması gerektiğini belirtti.

Karageçit Köyü'nün son yıllarda doğal güzellikleri sayesinde farklı şehirlerden ve çevre ilçelerden çok sayıda ziyaretçiyi ağırladığını ifade eden köy sakinleri, ziyaretçi yoğunluğunun çevre bilinciyle desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Bölgenin temiz kalmasının hem doğal yaşam hem de gelecek nesiller açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.

Köy Muhtarı Osman Şahin ise çevre temizliğinin ardından yaptığı açıklamada, doğanın korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi. Şahin, "Köyümüze bırakılan çöpleri kendi imkanlarımızla topladık. Bu doğa hepimizin ortak mirasıdır. Bölgede faaliyet yürüten şirketlerden ve doğa gezisi için köyümüze gelen vatandaşlarımızdan ricamız, lütfen çöplerinizi çevreye bırakmayın. Doğayı korumak ve temiz tutmak hepimizin görevidir." ifadelerini kullandı.

Karageçit Köyü sakinleri, ziyaretçilerin çevre konusunda daha duyarlı davranmasını isterken, bölgenin doğal güzelliklerinin korunması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Köylüler, temiz bir çevrenin ancak ortak bilinç ve duyarlılıkla mümkün olabileceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri