Kaymakam Tunç Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi

              Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç, ilçede faaliyet gösteren İsmail Ebul – iz El Cezeri Bilim ve Sanat Merkezi ve Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde açılan kursları ziyaret etti.

              Kaymakam Mehmet Tunç, yetenekli bireylerin ilkokul çağlarından lise mezuniyetine kadar eğitimlerinden faydalanacağı İsmail Ebul – iz El Cezeri Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti.

              İsmail Ebul – iz El Cezeri Bilim ve Sanat Merkezini gezerek incelemelerde bulunan Kaymakam Tunç, Bilim Merkezi içerisinde bulunan cihazlar hakkında, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Murat Işıkoğlu’dan bilgiler aldı.

              Bu okulun çocuklar için büyük bir şans olduğunu dile getiren Kaymakam Tunç; "Burada yetişecek çocuklar ülkemizin geleceğine iz bırakacak; geleceğin İsmail Ebul – iz El Cezeri’leri olacak. Çocuklarımız sadece kitabı değil; araştırma yapmayı, robotik kodlamayı ve her türlü bilimin, sanatın ve etkinliğin olduğu alanda bulunarak gelecekleri için bir şeyler yapmayı hedef edinecekler. Buradaki çocuklarımızın Türkiye'nin geleceğine ve nitelikli insan kaynağına gün be gün güç katacağını, kendilerini de bütünsel olarak geliştireceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu.

              Ziyaretine Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde açılan kurslarda inceleme yaparak devam ettiren Kaymakam Mehmet Tunç, kursiyerlerle bir araya geldi.

              Çok Amaçlı Toplum Merkezinde kuaförlük, dikiş, nakış, kilim dokuma, el sanatları, giyim, okuma yazma, anasınıfı ve bilgisayar kurslarında eğitim gören kadınları tebrik eden Kaymakam Tunç, kadın ve genç kızların iş hayatına atılmaları konusunda aile ekonomisine katkıda bulunabilmeleri için bu tür kursların çok önem arz ettiğini söyledi.

              Ziyaretler kapsamında anasınıfında da incelemelerde bulunan Kaymakam Tunç, minik öğrencilere hikaye okuyarak, onları sevindirdi.

              Ardından kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru ürünleri inceleyen Kaymakam Tunç, kursiyerlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri