Malatya'da yaşayan vatandaşlar, sabah saatlerinde beklenmedik bir sarsıntıyla güne başladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 10.14'te 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Yerin 12.21 kilometre derinliğinde gerçekleşen bu sarsıntı, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu.
Deprem, Malatya ve çevresinde hissedildi. İlk belirlemelere göre, depremde herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı. Ancak, yetkililer olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
Artçı Sarsıntılar ve Önlemler:
AFAD, bölgede artçı sarsıntıların olabileceğini ve vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Özellikle hasarlı binalardan uzak durulması ve yetkililerin uyarılarının dikkate alınması önem taşıyor.