MEB 100 Memur Alımı Yapacak: İşte Başvuru Şartları ve Detayları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 100 memur alımı yapacağını duyurdu. Başvurular dün (14 Ekim) itibarıyla alınmaya başlandı. Başvuru işlemleri 25 Ekim’e kadar sürecek. Başvuru yapacak adayların genel ve özel şartları sağlaması gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlik ve öğretmenlik dışında toplam olmak üzere 100 memur alımı yapacağını açıkladı. Başvurular dün itibari ile başladı, 25 ekimde bitecek.

İşte MEB'in alacağı 100 memur alımı ile ilgili detaylar ve şartlar...

3.1. Yarışma Sınavına Katılacaklarda Aranacak Şartlar:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde sayılan genel şartlara ek olarak;

3.1.1. En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, mühendislik, mühendislik-mimarlık ve teknoloji fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

3.1.2. Yarışma sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1989 ve sonrasında doğanlar sınava başvurabilecektir).

3.1.3. 2023 ve 2024 yıllarında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarında; Tablo-5’te belirtilen alanlar ve karşılarında yer alan puan türlerinden 75 (yetmişbeş) ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla başvuru yapanlardan en yüksek puan sıralamasına göre alınacak kadro sayısının iki katı aday arasında bulunmak, şartları aranacaktır.

  • KPSS puan sıralamasına göre son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır.
  • Yukarıda yer alan başvuru şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılan adayların atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış ise iptal edilecektir.

İLANIN DETAYI İÇİN BAĞLANTIĞA TIKLAYIN

Başvuru Tarihleri ve Yeri

MEB memur alımı başvuruları 14 Ekim-25 Ekim 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım (http://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr) sayfası üzerinden gerçekleştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri