MEB Duyurdu: Öğretmen Adaylarına Sevindirici Haber! 20 Bin Öğretmen Alımı Başvurusu Bugün Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları bugün itibari ile başladığını duyurdu. İşte başvuru süreci ve şartları.

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuru sürecini elektronik ortamda başlattı. Adaylar, 31 Mayıs tarihine kadar başvurularını yapabilecekler. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, başvuruların ardından adaylar sözlü sınavlara alınacak ve bu sınavlar 1 Temmuz'dan itibaren gerçekleştirilecek.

Sözleşmeli Öğretmen Ataması İçin Gereken KPSS Puan Türleri

Başvuru sürecinde, adayların 2023 yılında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 puan türlerinden en az 50 puan almaları gerekiyor. Başvurusu onaylanan adaylar, sözlü sınavlara katılmak üzere belirlenen sınav merkezlerine çağrılacak.

Sözlü Sınav Değerlendirme Kriterleri

Sözlü sınavlarda adaylar, eğitim bilimleri ve genel kültür bilgisi, alanlarıyla ilgili konuları kavrayıp özetleme yetenekleri, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, özgüven ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri açısından değerlendirilecek.

Sözlü Sınav Süreci ve Puanlama

Sözlü sınav sürecinde adayların verdiği cevaplar, belirli kriterlere göre puanlanacak ve sınav esnasında kamera kaydı alınacak. Adaylar, elektronik kura ile belirlenen sorulara yazılı cevaplar verecek ve bu cevaplar değerlendirme sürecinde kullanılacak. Başarılı sayılmak için adayların sözlü sınavda 60 ve üzeri puan alması gerekiyor.

Sözlü Sınav Sonuçlarının Açıklanması

Sözlü sınav sonuçları, tüm adayların sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak. Adaylar, sonuçları kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecekler.

Sözlü Sınavların Yapılacağı İller

Sözlü sınavlar Türkiye genelinde birçok ilde gerçekleştirilecek. Bu iller arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van bulunmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri