MEB’den lise öğrencilerine 104 bin TL’ye kadar destek: Şırnak’taki öğrenciler de yararlanacak

Millî Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenlemeyle özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde eğitim gören öğrencilere verilen devlet desteği artırıldı. Düzenlemeden Şırnak’taki öğrenciler de yararlanabilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Hazine ve Maliye Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan destek paketi, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeyle özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören öğrencilere sağlanacak destek tutarları; okulun Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde veya dışında bulunmasına, öğrencinin sınıf seviyesine ve eğitim aldığı meslek alanına göre farklılık gösterecek.

Destek tutarı 104 bin 795 TL’ye kadar çıkacak

OSB içerisinde bulunan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenci başına yıllık destek tutarı 62 bin 548 TL ile 104 bin 795 TL arasında olacak.

Motorlu Araçlar Teknolojisi, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Makine ve Tasarım Teknolojisi ile Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanlarında daha yüksek miktarda destek uygulanacak.

OSB dışında faaliyet gösteren ve gerekli şartları taşıyan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde ise öğrenci başına yıllık destek tutarı 49 bin 251 TL ile 66 bin 7 TL arasında belirlendi.

9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri yararlanabilecek

Destekten, belirlenen meslek alan ve dallarında eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri yararlanabilecek.

Öğrencilerin kayıt veya nakil işlemlerinin, ders yılının başlamasını takip eden en geç 30 gün içerisinde tamamlanması gerekiyor.

Ödemeler üç taksitte yapılacak

2026-2027 eğitim öğretim yılı kapsamında verilecek destek ödemeleri, okulların bağlı bulunduğu il veya ilçe millî eğitim müdürlükleri aracılığıyla eğitim kurumlarına aktarılacak.

Ödemelerin Kasım 2026, Şubat 2027 ve Haziran 2027 dönemlerinde üç eşit taksit halinde yapılması planlanıyor.

Eğitimine devam etmeyen veya ilgili mevzuat kapsamında başarısız sayılan öğrenciler için destek ödemeleri kesilebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri