Müdür Tetik, Şırnak’ın eğitim seviyesini yükseltmek ve hak ettiği yere getirmek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığınca Siirt Milli Eğitim Şube Müdürüyken 8 Temmuz 2022’de İl Milli Eğitim Müdür olarak Şırnak’a atan Mirza Tetik, Şırnak’ta görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri il bir araya geldi. Müdür Tetik, 1,3 ve 5 yıllık hedeflerini basın mensupları ile paylaştı.
Şehr-i Nuh Otel’de kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Tetik’e Müdür yardımcılar Abdullah Öğmen ile Mehmet Tatar, Şube Müdürü Sabri Salgut eşlik etti.
Şırnak’ı hak ettiği eğitim seviyesine getirmek için elinden gelen çabayı sarf edeceğini belirten Müdür Tetik; “Daha önce de iki yıl süreyle görev yaptığım Şırnak’ ta olmaktan çok mutluyum. Şırnak İlinin eğitiminin iyileştirilmesi, her ferdinin hak ettiği eğitim ortamında en kaliteli eğitimi alabilmesi için Sayın Valimizin himayelerinde gece gündüz demeden mesai arkadaşlarım başta olmak üzere yönetici, öğretmen ve diğer çalışma arkadaşlarımla üstün gayret sarf edeceğimizin sözünü veriyoruz. Çalışmalarımızda eğitimin paydaşı konumundaki diğer kamu kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları, Özel Sektör Temsilcileri ve siz değerli basın mensuplarıyla işbirliği içerisinde olacağız. Eğitim, bilim, bilişim, teknoloji ve sanat alanında küresel bazda yaşanan hızlı gelişim ve değişime bağlı olarak ülkemizde de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ ın liderliğinde yaşanan hızlı gelişim ve değişimin ilimizde de karşılık bulması ve ilimizin diğer iller arasında her alanda hak ettiği yerini alması temel hedefimizdir. İlimiz örgün eğitimde 709 okulda 6.085 derslikte 9221 öğretmen, 159.000 ile yaygın eğitimde 24.728 olmak üzere toplam 183.728 öğrenci öğrenim görmektedir” dedi.
Müdür Tetik; “Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) ile İYEP kurslarıyla hafta içi ve hafta sonu öğrencilere takviye kurslar uygulanmıştır. Ayrıca yaz aylarında Yaz Kampı kurslarımız devam etmektedir. Yaz kurslarımızda öğrencilere akademik kursların yanında sosyal ve sportif faaliyetlere katılmalarını sağlanmaktadır. Bilim ve Sanat Merkezlerimizde öğrencilerimize Robotik ve Kodlama eğitimleri verilmektedir” dedi.
Şırnak’ın yerel, ulusal ve uluslararası alanda yürüttüğü projeler ile üstün başarılar elde ettiğini ifade eden Müdür Tetik şöyle konuştu; “ Teknofeste 492 proje ile başvuru yapılmış olup en çok proje yapan 21. İl olduk. TÜBİTAK 2204- A lise ve 2204 – B Ortaokul Öğrencileri arası projelerde en çok proje yapan 12. İl olduk. GAP Bölgesi Yeşil İnovasyon Projelerinde Bölgede en çok proje yapan 2. İl olduk. 2019-2020-2021 yıllarında AB Erasmus+ Programlarına 12 Projemiz kabul edilmiştir. Projelerin toplam bütçesi 549.606,00 Euro olup bu projeler kapsamında 63 Öğretmen ve 204 öğrenci yurt dışında staj ve mesleki çalışmalara katılma fırsatı bulmuştur. 2021-2022 eğitim öğretim yılında 8.000 öğretmenimiz iki defa velilerimizi ziyaret etmiş ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesine katkı sağlamışlardır. Zeka Oyunları, Satranç Turnuvaları, Spor Müsabakaları, Münazara Yarışmaları, Fidan Dikim Etkinlikleri ve daha birçok proje ve faaliyetle öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin yanında olduk destekçileri olduk” dedi.
Meslek Liselerinin geçtiğimiz yıl 5 milyon TL ciro yaptığını ifade eden Müdür tetik hedeflerinin bu sene 7 milyon olduğunu belirterek; “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanımızın çok önem verdiği, öğrencilerin istihdam ve üretim süreçlerine dahil olmalarının tek yolu olan Mesleki ve Teknik Eğitim Alanında İlimiz diğer illere nazaran hızlı bir gelişim göstermiştir. Bu kapsamda Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin atölyeleri güçlendirilmiş, döner sermayeleri kurulmuş ve üretim yapmaları sağlanmıştır. Meslek Liselerimizde yöresel şal-şepık, mobilya, metal, bilişim, el sanatları ve daha bir çok alanda üretim yapılmaktadır. Meslek Liseleri fabrika gibi çalışmakta olup yıllık Ciroları 5.000.000,00 TL olarak gerçekleşmiştir. Bu yıl cironun 7.000.000,00 TL olarak gerçekleşmesi hedeflenmektedir. İlimiz Nazmiye Demirel MTAL’ de üretilen şal-şepik kumaşı yurt dışına ihraç edilmiş olup ihracat yapan ilk il olma sevincini beraber yaşadık. Ayrıca şuan devam eden 23. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalinde Nazmiye Demirel MTAL ilimizi şal şepik atölyesiyle katılarak ilimizi temsil etmektedir. Mesleki Eğitim Merkezleri ile ilgili yapılan mevzuat değişikliği ile İlimizde bulunan 440 MESEM öğrenci sayısı 5.872^ye yükseltilerek bu alanda rekor artış sağlanmıştır. Gençlerimizin istihdamına katkı sunmak ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek için Mesleki ve Teknik Eğitimi güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.