Şırnak Devlet Hastanesi'nde, uzun süredir beklenen bir atama gerçekleşti. Psikiyatri bölümünde eksikliği hissedilen doktor ataması sonunda gerçekleşti.
Şırnak Devlet Hastanesi Psikiyatri bölümüne yeni atanan Uzm. Dr. Elif Meva DEMİR hasta kabulüne başladı. Yeni atanan doktora MHRS üzerinden randevularınızı oluşturabilirsiniz ve şehir dışına çıkmadan muayenenizi olabilirsiniz.
Psikiyatrist Hangi Hastalıklara Bakar?
Bireyin yaşadığı duygusal ve davranışsal bozukluklarla birlikte görülen psikiyatrik hastalıklar ile ilgili tanının konulması gerekir. Bu tanının konulması için kişinin psikiyatri doktoru tarafından bir süre izlenmesi önemlidir. Bu süreçte psikiyatri randevu süreci sonrası kişinin şikayetleri doğrultusunda konulan tanı ile birlikte tedavi süreci başlatılır. “Psikiyatri nedir? Hangi hastalıklara bakar?” diye merak ediyorsanız sorunun yanıtı şöyle sıralanabilir:
Erişkin Psikiyatri Hastalıkları
- Anksiyete
- Bağımlılık
- Bipolar bozukluk
- Depresyon
- Geriatrik bozukluk
- Kaygı bozukluğu
- Obsesif kompülsif bozukluk (OKB)
- Paranoid kişilik bozukluğu
- Psikoz
- Sosyal fobi
- Şizofreni
- Travma sonrası stres bozukluğu
- Uyku ve uyku bozuklukları
Çocuk Ergen Psikiyatri Hastalıkları
- Akran zorbalığı
- Çocuk ve ergenlerde bipolar bozukluk
- Çocuklarda tik bozukluğu
- Çocuklarda yeme bozukluğu
- Çocukluk depresyonu
- Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu
- Disleksi
- Down sendromu
- Karşı gelme bozukluğu
- Kaygı bozukluğu
- Okul olgunluğu
- Otizm
- Öğrenme güçlüğü
Psikiyatri Bölümünde Uygulanan Tedaviler
Psikiyatri hastanesi araştırması yapan kişiler uygulanan tedavileri de merak eder. Psikiyatri bölümünde hormon dengelerinin sağlanması, hastalığın baskılanarak kontrol altına alınmasını sağlayan ilaç tedavisi ve psikoterapi teknikleri olmak üzere 2 farklı tedavi yöntemi kullanılır. İlaç tedavisi için reçete edilen ilaçlar tamamen hastaya özeldir. Yani ilaçlar hastanın genel sağlık durumu, hastalığının kaynağı ve türü, evresi ve semptomlarına bağlıdır. Bu ilaçların bilinçsiz kullanımı çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir bu nedenle yalnızca uzman reçetesi ile alınmalı ve uzman tavsiyeleri doğrultusunda hareket edilmelidir.
Bir diğer tedavi şekli de psikoterapi teknikleri. Bu tedavi süreci de hastanın ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilir. Aile terapisi, grup terapisi, çift terapisi, hipnoterapi, olumlama, destek grupları, nefes egzersizleri gibi tamamlayıcı terapiler uygulanır. Bu terapiler yaşanan durumun şiddetine göre de ilaçla desteklenebilir.