PKK'NIN ŞEHİT ETTİĞİ İLK ÖĞRETMEN AKAR'IN İSMİ GÖREV YAPTIĞI OKULA VERİLDİ

Şırnak'ta 12 Kasım 1987'de görev yaptığı ilk okulun kaldığı lojmanında PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit edilen ilk öğretmen olan Şenol Akar'ın (22) adı öldürüldüğü, Yoğurtçular köyü okuluna verildi.

Aydın'dan gelerek ilk görev yeri olan Şırnak merkeze bağlı Yoğurtçular köyü İlkokulu'nda görev yaptığı sırada 12 Kasım 1987 yılında PKK'lı teröristlerin saldırısında kaldığı okul lojmanında şehit edilen ilk öğretmen olan Şenol Akar'ın adı şehit olduğu köy okuluna verildi. Valilik himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği işbirliğiyle okula şeref köşesi kuruldu. Şeref köşesinde ilk şehit öğretmen Şenol Akar ile 12 Temmuz 2017’de şehit edilen son öğretmen Necmettin Yılmaz’ın fotoğrafları ve özgeçmişleri asıldı. Yoğurtçular köyünde düzenlenen okula isim verme törenine Vali Osman Bilgin, Belediye Başkan Vekili Zafer Kuran, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Şehidin babası Hilmi, annesi Meliha ve kardeşi Yüksel Akar ile Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği Başkanı Hatice Atan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Şehit Şenol Akar’ın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan tören Akar adına yazılan şiirin okunmasıyla devam etti. Şiir okunması sırasında Akar’ın annesi Meliha Akar, gözyaşlarına hakim olmadı.

Törende konuşan Şırnak Valisi Osman Bilgin; “Türkiye Cumhuriyeti devleti dünyanın en güçlü devletidir. Bu devleti asla ve asla hiçbir hain yıkamayacak ve asla bu ay yıldızlı al bayrağı indiremeyecek. Ezanları susturamayacaktır. PKK terör örgütü bırakın Türkiye Cumhuriyetini buradaki bir aileyi bile yıkamayacak güçtedir. Ve o hainler birilerinin uşaklığını yaparak birilerinin taşeronluğunu yaparak esasen Kürt halkının temsilciliğini yaptığını iddia ederek 3 yaşında Kürt çocuklarını katlederek, bebek katili çocukların kadınlarımızın katili bir örgüttür. Bunu asla unutmadık unutmayacağız. Şehit ailem asla ağlamayın. Bakın 35 yıl önce evladınız bu ülkedeki insanların eğitim alması için gençlerin okuyup büyüdüklerinde hem kendilerine hem devletlerine hem millete laik bir evlat olması için onları yetiştirmek için evladınız buraya geldi. Ve burada bu insanları okuttu, bilgilendirdi, bilinçlendirdi. Bakın şehit oldu ve bizler sizleri 35 yıl sonra unutmadık. Oğlunuz aslında ölmedi. Şehitler yaşıyor. Onun için asla ağlamayın. Sizin evladınız yaşıyor ki 1987 yılında ölen bir sürü insan var ama onları anmak, hatırlamak, yaşatmak için onlar için bir etkinlik yapılmıyor. Ama evladınız için, evladınızı sahiplenmek için bu etkinlik yapılıyor. Ölmek unutmaktır. Biz evladınızı unutmadık. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak ta şehitleri asla unutmayacağız.  Bugün hainlerin kucağına düşmüş Diyarbakır annelerinin onurlu duruşu gibi her insan dünyada hatta yapabilir. Eğer hatta yapan insan varsa bunu biran evvel telafi etmesi gerekiyor. Bugün bölücü terör örgütünün gittiği yol ve ona destek verenlerin gittiği yol yol değil. Yol Türkiye cumhuriyetti devletinin merhametli şefkatli kucağına teslim olmaktır. Bu şehidimiz ilk öğretmen şehidimiz, son öğretmen şehidimizin adını da burada yaşatıyoruz. Şehitlerimiz ne ilktir ne sondur. Türkiye Cumhuriyetinin 85 milyon ferdini katletmediğiniz sürece değil devlet oluşturmak bir karış toprağı bile alamazsınız. Bugün hainler mağaralardan çıkamıyorlar, çıkamayacaklar” dedi.

Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan da şehitlerin hatıralarını yaşatmak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Atan, "Çocuklar, doktor, öğretmen, asker, polis olsun diye mücadele ederken şehit oldu. Şehitlerimiz sayesinde rahatız." dedi.

Şehit Öğretmen Şenol Akar’ın 1987 yılındaki öğrencisi 47 yaşındaki Hayrettin Zeybek; “Şenol Akar’ın öğrencisiyim. 3’üncü ve 4’üncü sınıfta onun öğrencisiydim.  4’üncü sınıfın yarısında şehit edildi. Ondan sonra eğitimi bıraktık. Okumadık. Köyde boşaldı. 22 yıl sonra tekrar köye dönüş yaptık. Köye dönüş projesi kapsamında köye okul yapıldı. Ve şehidimizin Şenol Akar’ın ismi verildi, köyün okuluna. Biz onlara minnettarız. Onun ismini yaşatmak için verdik buraya. Çok iyi ve milleti seven bir insandı. Zaten köylüler ile iç içeydi. Sürekli köyün içindeydi. Köylülerin evinde yemek yerdi. Biz onların yanında kalırdık. Çok iyi biriydi. Köylülerle beraberdi sürekli” dedi.

Tören kurdele kesimi, okulun gezilmesi ve aileliye çeşitli takdimlerin yapılması ile sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri