Silopi Belediyesi, her yıl hasat sonrası artan anız yakma vakalarına karşı halkı uyardı. Belediyeden yapılan açıklamada, anız yakmanın sadece toprağa değil, doğaya, canlılara ve insan sağlığına da ciddi zararlar verdiği vurgulandı. “Anız yakmak geleceğimizi yakmaktır!” başlığıyla yayımlanan bilgilendirme afişinde vatandaşlar duyarlı olmaya çağrıldı.
Açıklamada anız yakmanın zararları maddeler halinde sıralandı:
- Verimli topraklar ölüyor.
- Ormanlar, canlılar, arılar yok oluyor.
- Soluduğumuz hava zehirleniyor.
- Yangın riski artıyor.
- Kanunen suçtur, cezai işlem uygulanır.
Belediye yetkilileri, çiftçilere anız yakmak yerine toprağı sürmeleri ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına yönelmeleri çağrısında bulundu. “Doğayı, insanı ve geleceği koruyalım” mesajı veren belediye, tarımsal üretimin geleceği için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
Vatandaşlardan çevreye ve tarım arazilerine duyarlı olmaları istenirken, anız yakmanın aynı zamanda yasal yaptırımlara yol açabileceği hatırlatıldı.
Birlikte Hareket Edelim!
Silopi Belediyesi, sürdürülebilir tarım ve sağlıklı bir gelecek için toplumun tüm kesimlerini birlikte hareket etmeye davet etti.