Silopi Tır Parkı’nda Zam! Park ve Kantar Ücretleri Arttı

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı Tır Parkı'nda park ve kantar ücretlerinde zam yapıldı. Yeni tarifeler bugünden itibaren geçerli olacak.

Şırnak’ın Silopi ilçesi, Habur Sınır Kapısı yakınlarında bulunan İl Özel İdaresi Tır Parkı'nda ücretlerde artış yaşandı. Park sahasına giriş ücreti 280 TL'den 460 TL'ye, kantar tartı ücreti ise 180 TL'ye yükseltildi. Bu zamların bugünden itibaren geçerli olacağı bildirildi.

Tır Parkı’nda asılan afişle duyurulan zam kararı ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “05.11.2022 tarih ve 245 sayılı karar gereğince 08.07.2024 tarihinden itibaren Silopi Tır Parkı Sahasında araç park ücreti 480 TL, kantar tartı ücreti ise 180 TL olarak uygulanacaktır. İlgililere ilan olunur.”

Yeni düzenlemelerle birlikte, Tır Parkı'na giriş yapan araç sahiplerinin yeni tarifelere dikkat etmeleri gerektiği belirtildi.

Her gün binlerce aracın giriş çıkış yaptığı sahada bu artışlar, bölgedeki ticaret faaliyetlerini etkileyebilir. Bu tür zamlar, bölgedeki işletmelerin maliyetlerini arttırabilir ve bu da genel ticaret faaliyetlerini etkileyebilir. Özellikle uluslararası ticaret yapan firmalar bu zamnlardan etkilenecek.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Şırnak Haberleri