Silopi’de sorun olmaya başladı! Belediye uygulayıp kontrol edecek!

Silopi Belediyesi, artan su tüketimi ile başlayan su yetersizliği sorununa çözüm üretmek için aşamalı olarak tüm ilçede sayaç takıp kaçak kontrolü yapacak.

Silopi Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte su tüketim ihtiyacı da artmaktadır. Arıtma tesisimizden şehir şebekesine ihtiyacın üzerinde su verilmesine rağmen bazı mahallelerimizde su sıkıntısı çekilmektedir.

Yapılan araştırma, inceleme ve denetimlerde vatandaşlarımızın içme suyunu amacı dışında ve bahçe sulamasında kullandıkları belirlenmiştir. Kişisel çıkarlar için yapılan bu davranış diğer vatandaşlarımızın temel ihtiyacı olan içme ve kullanma suyuna erişimi engellemektedir.

Bu tür mağduriyetlerin dışında DSİ, her ay belediyemiz bütçesinden Siyahkaya Baraj hattı ve Arıtma Tesisi yapım payı kesmesinin yanı sıra Arıtma Tesisi ve su kuyularının elektrik giderleri ile birlikte belediyemizi maddi açıdan zorlamaktadır.

Maliyetlerin yüksek olması ve vatandaşlarımızın temel ihtiyacını karşılayamama sorunları nedeniyle Sayaç Sistemine Geçiyoruz. Aşamalı bir şekilde tüm abonelerimize sayaç takılacak, kaçak kontrolleri yapılacaktır. “

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Silopi’den sonra Cizre Belediyesi de uyardı: Yetersiz kalmaktadır

Şırnak Haberleri